PK-35:ssä pitkän ja ansiokkaan päivätyön juniorivalmentajana (2006-16), valmennuspäällikkönä (2009-13) sekä toiminnanjohtajana (2013-16) tehneen Toni Leonoffin työsopimus seurassa päättyy 24. marraskuuta. Hän muuttaa perheensä kanssa Ruotsiin ja aloittaa uudet työt tällä kertaa futiksen ulkopuolella.

Punamustien verkkotoimitus pyysi Tonin haastateltavakseen, joten hän saa nyt ennen lähtöään itse kertoa lisää kokemuksistaan ja tuntemuksistaan.

Mitkä ovat päällimmäiset tunteesi, kun pian lähdet PK-35:stä?

- Samaan aikaan haikeat ja äärimmäisen innostuneet. Olen toiminut seurassa jo yli kymmenen vuotta, eli PK-35 on ollut valtava osa elämääni viimeisen vuosikymmenen aikana - ei pelkästään ammatillisessa mielessä, vaan myös suuri määrä itselleni tärkeitä ihmisiä ja ystäviä on tarttunut PK-35 -matkan varrella mukaan. Tämän takia lähtö tuntuu kovinkin haikealta. Toisaalta olen valtavan innostunut uudesta mahdollisuudesta, joka eteeni avautui. En malta odottaa, että pääsen haastamaan ja kehittämään itseäni uudessa ympäristössä.

Mitkä ovat tärkeimmät asiat, joita nähdäksesi olet onnistunut seurassa kehittämään?

- Suurimpana saavutuksena pidän sitä ammattimaista organisaatiota, jonka olemme yhdessä kyenneet rakentamaan seuran ympärille. Tuntuu turvalliselta siirtyä pois ja tehdä tilaa uusille vastuunkantajille, kun tietää kuinka hyviin käsiin toiminta jää. Seuralla on nyt samalla oiva mahdollisuus miettiä uusia malleja siihen, kuinka jatkossa toimintaa organisoidaan pelaajien ja joukkueiden parhaaksi. Toisena nostona pitäisin upeaa seurahenkeä, josta PK-35 on aina ollutkin tuttu. Tunnetasolla koen, että se on vain vahvistunut entisestään. Olemme saaneet eri toimijat seuran sisällä yhä paremmin tiiviiksi yhteisöksi ja toisilleen tutuiksi.

Mitkä ovat näiltä punamustilta vuosiltasi parhaat ja rakkaimmat muistosi?

- Todistaa läheltä nuorten pelaajien kasvua kohti vastuullista aikuisuutta. Se on mielestäni päällimmäinen syy, miksi olemme seurana olemassa. On upeaa kuulla ja lukea tarinoita, kuinka seuraamme edustaneet pelaajat saavuttavat omia unelmiaan. Janne Saksela, Ville Salmikivi ja Moshtagh Yaghoubi pelaavat jalkapalloa ammatikseen. Akan Okomoh pääsee työskentelemään kokopäiväisesti rakastamansa lajin parissa. Tällaiset esimerkit ovat suurimpia yksittäisiä onnistumisia. Koen suurta ylpeyttä, että olen saanut olla mukana tukemassa nuorten polkuja kohti heidän omia haaveitaan.

Mihin suuntaan seuran tulee kehittyä tulevina vuosina?

- Seuran pitää pystyä tulevaisuudessa tuottamaan yhä enemmän tulevaisuuden huippupelaajia sekä valmentajia. Koen, että PK-35:llä on aito mahdollisuus nousta yhdeksi johtavista kasvattajaseuroista Suomessa. Jatkossa näen ainoana järkevänä mallina sen, että edustusjoukkueet koostuvat pääosin seuran oman junioripolun läpikäyneistä pelaajista. Samaan aikaan koen äärimmäisen tärkeänä, että tarjoamme mahdollisuuden myös ns. harrastepuolen toiminnalle sekä nuorissa että aikuismaailmassa. Meidän täytyy pystyä hyödyntämään ja organisoimaan resurssimme niin, että kaikki kokevat olevansa osa PK-35 -perhettä.-

Millaisia terveisiä haluat lähettää PK-35:n jäsenistölle?

Haluan kiittää sydämeni pohjasta kaikkia ihmisiä, jotka ovat vuosien saatossa olleet tukenani kehittämässä seuraamme. Pitäkää kahvinkeitin Aavalla kuumana, sillä tulen olemaan aktiivinen vieras pyhätössämme. Yhteisössä on voimaa - varsinkin MEILLÄ! Lähettäkää viestiä, kun olette Stokiksessa! :)

PK-35 kiittää Tonia lämpimästi näistä hienoista vuosista ja toivottaa hänelle kaikkea hyvää uusiin työtehtäviin!