Maaotteluista voitto ja tasapeli

Naisten A-maajoukkue sekä TU18-maajoukkue olivat tulessa perjantaina, kun naiset kohtasivat EM-karsinnassa Irlannin ja tytöt kaksoismaaottelun toisessa osassa Itävallan. PK-35 Vantaasta Suomen kokoonpanoissa olivat Tia Painilainen, Sanni Franssi, Sanna Saarinen ja Roosa Toivanen.

Naiset ottivat Irlannista Valkeakoskella vakuuttavan kotivoiton maalein 4-1 (2-0). Suomen osumat viimeistelivät Emmi Alanen ja Jenny Danielsson ensimmäisellä puoliajalla sekä Natalia Kuikka ja Linda Sällström toisella jaksolla. PK-35 Vantaan pelaajista Franssi vaihdettiin kentälle 88 minuutin kohdalla.

- Oli loistava peli. Onneksi saimme avausjaksolla maaleja aikaan. Meillä oli tähän peliin tosi hyvä taktiikka. Olimme löytäneet Irlannin heikot kohdat ja pystytyimme iskemään niihin, Alanen sanoi Ylen haastattelussa.

Karsintalohkossaan kakkosena jatkava Suomi nousi komean voittonsa myötä kahteentoista pisteeseen kuuden pinnan päähän Espanjasta, joka on pelannut yhden ottelun sinivalkoisia enemmän. ”Helmarit” kohtaa seuraavassa pelissään ensi tiistaina Helsingin Sonera Stadiumilla Portugalin.

PK-35 Vantaan puolustaja Roosa Toivanen pelasi Eerikkilässä 63 minuuttia, kun EM-karsintoihin valmistautuva TU18-maajoukkue päätyi Itävaltaa vastaan 1-1-tasapeliin. Kumpikin maali syntyi vasta viimeisen kymmenminuuttisen aikana. Tuplamaaottelun avausosa oli päättynyt Itävallan 2-1-voittoon.

- Tämä oli pelaajilta hieno tasonnosto. Pystyimme toteuttamaan niitä asioita, joita oli harjoiteltu. Pallollinen uskallus oli aivan eri tasolla kuin edellisessä pelissä. Pysyimme mukana kansainvälisessä tempossa, joten voimme hyvillä mielin jatkaa seuraaviin maaotteluihin, päävalmentaja Marianne Miettinen kommentoi Palloliiton verkkosivuilla.

Tian, Sannin, Sannan ja Roosan maajoukkuekutsut ovat PK-35:n kaikille nuorille tyttöpelaajille hyviä esimerkkejä siitä, että laadukas ja määrätietoinen harjoittelu voi johtaa aina kansainväliselle tasolle saakka. Seura toivottaa maajoukkuepelaajilleen erinomaista kauden jatkoa ja Suomelle menestystä tuleviin maaotteluihin!