Onnittelut Mika Männylle!

PK-35:n Kuukauden vapaaehtoinen on taas valittu. Toukokuun palkinnon ja Puhos Intersportin lahjakortin saa seuran A-poikien akatemiajoukkueen huoltaja Mika Mänty.

Punamustissa jo kymmenkunta vuotta toiminut Mänty otti valintansa vastaan positiivisesti yllättyneenä. Hän myöntää, että tuntuu mukavalta, kun vapaaehtoistyö huomioidaan.

- Ehkä tämä on merkki siitä, ettei ole tullut tehtyä ainakaan liikaa vääriä asioita. Jos pyydetään, olen valmis tekemään näitä hommia myös jatkossa. En ole paljon miettinyt tulevaisuutta, vaan mennyt eteenpäin vuoden kerrallaan. Se on varmaa, ettei peekoolaisuus lähde minusta pois, Mika sanoo.

Mänty liittyi punamustiin alun perin poikansa Rikun kautta tämän ollessa noin kymmenvuotias. Hän seurasi ysikutosten toimintaa ensimmäisen kauden sivusta, kunnes joukkueella oli tarvetta huoltajalle. Mika otti tehtävän vastaan ja on siitä lähtien ollut mukana E-junioreista aina miesten tasolle asti. A-poikien akatemiajoukkueessa hän on toiminut viime ja tämän kauden.

- Olen aina ollut urheilusta kiinnostunut. Huoltajana on ollut hienointa nähdä pelaajien kasvuprosessi. He ovat hyviä jätkiä myös kentän ulkopuolella, tulevat oma-aloitteisesti moikkaamaan ja juttelemaan. 17-19-vuotiaat ovat jo tavallaan aikuisia, mutta toisaalta samoja pikkupoikia kuin ennenkin. On suuri ilo nähdä, että heistä kasvaa hyviä ihmisiä.

Mänty ei sulje pois, etteikö voisi joskus toimia huoltajana jopa leipätykseen. Hänen mukaansa on ollut hyvin tärkeää ja antoisaa tulla toimeen eri valmentajien sekä muiden seuraihmisten kanssa. Samalla Mika antaa tunnustusta PK-35:n yhteisöllisyydelle.

- Vaikka kyseessä on kaupunginosaseura, tämä on samalla myös aika iso seura, joka on kuitenkin haluttu pitää sopivasti pikkuseurana. On hienoa, kun Pihlajamäen kentän vanhat parrat moikkaavat ja suhtautuvat sinuun tasavertaisesti. Lisäksi on tärkeää, että seurassa on olemassa polku pienistä junioreista aina aikuisten tasolle saakka.

PK-35 onnittelee Mika Mäntyä valinnasta Kuukauden vapaaehtoiseksi ja toivottaa hänelle erinomaista futiskauden jatkoa!