Tytöille voitto Ruotsista

TU16-maajoukkue voitti sunnuntaina avoimen PM-turnauksen toisessa ottelussaan Ruotsin maalein 2-1 (1-1). Suomen avauskokoonpanossa nähtiin PK-35:stä Filippa Kilponen ja Elli-Noora Kainulainen.

Kuten turnauksen ensimmäisessä ottelussa Hollantia vastaan, Filippa pelasi jälleen täydet minuutit. Elli-Noora otettiin vaihtoon, kun pelikello näytti 67 minuuttia.

Ruotsi siirtyi johtoon rangaistuspotkusta vartin pelin jälkeen. Felicia Wasströmin tasoitusosuma ja Emmaliina Tulkin voittomaali syntyivät 34 ja 42 minuutin kohdalla. Suomi oli kärsinyt turnauksen avauspelissään 0-4-tappion Hollannille.

- Hyökkäyspelaamisemme oli monipuolista ja vaarallista koko ajan. Olimme puolustuspelissä selvästi aggressiivisempia ja pallonmenetyksen jälkeen valmiimpia kuin Hollantia vastaan, päävalmentaja Marko Saloranta kommentoi Palloliiton verkkosivuilla.

- Tämä oli kokonaisuutena hyvä tasonnosto. Kävimme Hollanti-pelin läpi heti ottelupäivän iltana, ja nopeasti pelaajat oppivat. Hyvää oli myös se, että saimme pelillisen tasonnoston lisäksi voiton.
Suomi kohtaa tiistaina alkulohkon viimeisessä ottelussaan Saksan. PK-35 toivottaa Filippalle, Elli-Nooralle ja koko maajoukkueelle uusia onnistumisia!