Suomen tytöille niukka tappio

PK-35:n Filippa Kilponen, Elli-Noora Kainulainen ja Jasmin Leppioja kuuluivat TU17-maajoukkueen (1.1.2000) avauskokoonpanoon, kun Suomi hävisi torstaina niukasti 1-2 (0-2) Venäjän TU19-ikäluokalle.

Eerikkilässä pelattu maaottelu oli osa Suomen maajoukkueleiriä. Kokoonpanossa nähtiin useita ensikertalaisia tai ainoastaan muutaman kansainvälisen ottelun pelanneita tyttöjä.

- Peli oli juuri niin kova kuin odotimmekin. En ole tyytyväinen avauspuoliaikaan, sillä emme pystyneet pelaamaan pallollisena niin kuin olisimme halunneet, päävalmentaja Marko Saloranta kommentoi Palloliiton verkkosivuilla.
 
- Vastustaja käytti pelaajavartiointia, mikä on aika harvinaista. Hyvää on se, että onnistuimme huomattavasti parantamaan peliämme toisella puoliajalla.
 
Filippa pelasi torstaina koko ottelun, Elli-Noora 57 ja Jasmin 73 minuuttia. VIFK:n Siiri Koivulan viimeistelemä 1-2-kavennusmaali syntyi 87 minuutin kohdalla.
 
- Nämä ottelut ovat meille aivan korvaamattomia. Pelaamme maaliskuussa kaksi maaottelua, mutta seuraaviin karsintoihin on vielä puolitoista vuotta, Saloranta jatkoi.
 
- Kaiken kaikkiaan saimme Venäjä-pelistä sen mitä halusimme. Ottelu auttaa meitä varmasti vastaisuudessa.
 
PK-35 toivottaa Filippalle, Elli-Nooralle ja Jasminille erinomaista talviharjoituskautta!