Onnittelut Jani Latvalalle!

PK-35:n P04-ikäluokan joukkueenjohtaja Jani Latvala on valittu seurassa joulukuun Kuukauden vapaaehtoiseksi. Hän saa aiempien valittujen tavoin palkinnoksi Intersport Puhoksen lahjakortin.

Latvala toimii nykyisessä tehtävässään ensimmäistä kautta, mutta hänellä on punamustista kokemusta useista eri tehtävistä jo vuosien ajalta. Jani sai seuraan ensikosketuksensa pelatessaan aikoinaan muutaman kauden miesten edustusjoukkueessa kolmos- ja nelosdivarissa.

- Palasin seuraan vanhemman eli 2004 syntyneen poikani kautta vuonna 2010. Olen siitä eteenpäin toiminut lähes kaikissa rooleissa, kuten apuvalmentajana, joukkueenjohtajana, rahastonhoitajana ja huoltajana. Nuorempi poikani on syntynyt 2006 ja pelaa PK:n nollavitosissa maalivahtina, Jani kertoo.

- Viime kauden jälkeen oli sopiva hetki jättää valmentaminen, mutta olin nollanelosten vanhempien mielestä hyvä vaihtoehto joukkueenjohtajaksi. Tässä tehtävässä pystyy suunnittelemaan ajankäyttöä ihan eri tavoin kuin valmentajana, jonka on käytännössä aina oltava tapahtumissa paikalla.

Latvala myöntää, että joukkueenjohtajallakin on toki paljon vastuuta. Rooliin kuuluu lukuisia eri tehtäviä, joihin on uhrattava riittävästi aikaa. Jani korostaa myös sosiaalisten taitojen merkitystä.

- Joukkueenjohtajan on tultava toimeen kaikenlaisten ihmisten kanssa. On soviteltava aikatauluja, osattava pitää hermot kurissa ja kannettava jonkinlaista kustannusvastuutakin. Pidän kanssakäymisestä erilaisten ihmisten kanssa, Latvala jatkaa.

- Tämä on mielenkiintoista ja varsinkin pelaajien suuntaan aika näkymätöntä työtä. Kun pöydälle ei nouse vaikeita tai liian isoja asioita, joukkueenjohtaja on todennäköisesti onnistunut tehtävässään.

Jani kokee PK-35:n toimihenkilöiden ja valmentajien välisen yhteistyön erittäin tärkeäksi. Eri joukkueiden edustajat moikkailevat ja juttelevat kentillä keskenään, mikä on tuonut hänelle vaikutelman hyvin tiiviistä ja yhtenäisestä PK-perheestä.

- On suurta plussaa, että joukkueet saavat tukea seurajohdolta. On tullut hyvä fiilis, ettei hoidettavien asioiden kanssa ole tarvinnut jäädä yksin. Tämä on nimekäs ja historiallinen seura, jota on hienoa edustaa. Punamustaa paitaa on aina voinut kantaa ylpeänä, Jani painottaa.

- Pitäkäämme jatkossakin omiemme puolta ja PK-lippu korkealla! Kun olemme tiivis ja yhtenäinen seura, annamme itsestämme myös ulospäin hyvähenkisen vaikutelman.

PK-35 onnittelee Jani Latvalaa valinnasta Kuukauden vapaaehtoiseksi ja toivottaa hänelle antoisaa futiskautta 2017!