Laadukasta maalivahtivalmennusta

PK-35:n maalivahtivalmennus kehittyy ja yhtenäistyy tasaisen varmaa tahtia. Seuran yhteisiä maalivahtiharjoituksia järjestetään kerran viikossa joka maanantai. Paikalla on parhaimmillaan ollut jo lähes kolmekymmentä nuorta veskaria, jotka treenaavat pääsääntöisesti pienryhmissä. 

Toiminnan tarkoituksena on kyetä tarjoamaan seuran kaikille maalivahdeille pelipaikkakohtaista valmennusta, opettaa maalivahtitekniikoita, kehittää maalivahtipelaamista osana joukkuetta, tarjota pelaajille kokonaisvaltaiset valmiudet kehittyä sekä nauttia maalivahdin roolista. Yhteisissä veskaritreeneissä nuorimmat saavat mahdollisuuden oppia asioita itseään vanhemmilta. 

Harjoittelun pääsisältöjä ovat perustekniikat, pelinavaaminen, keskitykset ja erikoistilanteet, vastaantulot ja peittäminen, kehittyneet torjuntatekniikat sekä fyysisten taitojen kehittäminen. PK-35:n uusi maalivahtimetodi perustuu seuran seitsemän veskarivalmentajan tarkoin suunnittelemaan harjoitteluun, joka toteutuu nousujohteisesti pelaajien iän, taitotason sekä kulloinkin sovitun teeman mukaisesti.

- Tavoitteenamme on kehittää nimenomaan osana joukkuetta pelaavia maalivahteja. Koska toimintaa on yhtenäistetty, pystymme entistä tarkemmin seuraamaan heidän kehitystään juuri joukkuepelaamisen näkökulmasta, PK-35:n maalivahtikoordinaattorina vuoden alusta toiminut ja seuran veskareita jo parikymmentä vuotta valmentanut Henrik ”Hege” Salmelainen sanoo. 

- Aiemmin useimmilla joukkueillamme ei ollut lainkaan maalivahtivalmentajaa, mutta nyt tilanne näyttää huomattavasti paremmalta. On hienoa, että PK:n entiset pelaajat ja vanhat valmennettavani - kuten Heikki Kärkkäinen ja Jessica Kiviaho - ovat jääneet mukaan seuran maalivahtivalmennukseen.

Lisätietoja ja Salmelaisen yhteystiedot löytyvät tästä linkistä: http://www.pk-35.fi/index.php/joukkueet/maalivahtivalmennus

- Toivon tästä eteenpäinkin samanlaista aktiivisuutta kuin nyt alkuvuoden aikana on nähty! Hege lähettää terveisiä.

PK-35 toivottaa seuran kaikille maalivahdeille ja veskarivalmentajille erinomaista futisvuotta 2017!