Roosa ja Ronja Portugaliin

PK-35 Vantaan Roosa Toivanen ja Ronja Ikonen saivat kutsun TU19-maajoukkueeseen (1.1.1998), joka kohtaa Portugalin 28. helmikuuta ja 2. maaliskuuta. Tuplamaaottelu on Suomelle tärkeää valmistautumista huhtikuussa Irlannissa pelattavaan EM-jatkokarsintaturnaukseen.

Päävalmentaja Marianne Miettinen valitsi Portugaliin kahdenkymmenen pelaajan suuruisen ryhmän, joka elää vielä kevään aikana, sillä jatkokarsintaan saa nimetä vain kahdeksantoista pelaajaa. Portugali-pelit ovat siis erittäin tärkeitä näyttöpaikkoja. Niiden lisäksi joukkue harjoittelee leirillä neljästi.

- Roosa on kärsinyt vammoista, mutta nyt näyttää jo paremmalta kuin aiemmin talvella. Hän on meille kunnossa ollessaan erittäin tärkeä pelaaja vasempana laitapakkina, Miettinen sanoi tiistaina PK-35:n verkkotoimitukselle.

- Roosa on hyvä puolustamaan 1v1-tilanteissa. Hän on oikea-aikainen ja osaa käyttää kroppaansa taklaustilanteissa. Roosan vahvuuksia ovat myös pallollinen rauhallisuus prässinkin alla sekä monipuolinen pelaaminen kentän eri osa-alueilla. Hän on lisäksi vaarallinen keskittäjä ja puolustajaksi tehokas maalintekijä.

Myös Ronja saa maajoukkuevalmentajalta kehuja. Hän taistelee jatkokarsintaryhmään yhdestä hyökkääjän paikasta.

- Ronja on henkisesti vahva voittajatyyppi ja kova tekemään töitä. Hänellä on halu tehdä maaleja ja erinomainen pyrkimys liikkua maalia kohti, Miettinen analysoi.

- Ronja on isokokoinen hyökkääjä ja osaa hyödyntää fysiikkaansa. Hän on target-tyyppisenä pelaajana vaarallinen vastustajan rangaistusalueella ja käyttää monipuolisesti erinomaista laukaustaan.

Suomi kohtaa 1.-10.4. pelattavassa EM-jatkokarsinnassa Ukrainan, Skotlannin ja Irlannin. Ikäluokan EM-lopputurnaus pelataan elokuussa Pohjois-Irlannissa. Kisoihin etenevät järjestäjämaan lisäksi karsintalohkojen voittajat sekä paras kakkonen.

PK-35 kiittää Miettistä kommenteista sekä toivottaa Roosalle ja Ronjalle onnistumisia Portugaliin!