Naisia maajoukkueisiin

PK-35 Vantaasta valittiin yhteensä yhdeksän pelaajaa naisten A-maajoukkueeseen ja U23-maajoukkueeseen, jotka leireilevät yhdessä Eerikkilässä helmi-maaliskuun vaihteessa.

A-maajoukkueeseen saivat kutsun puolustaja Mimmi Nurmela ja keskikenttäpelaaja Olga Ahtinen. U23-maajoukkueeseen valittiin Henriikka Mäkelä, Tiia Peltonen, Elina Salmi, Netta Koso, Kaisa Collin, Roosa Bröijer ja Tia-Maria Jaakonsaari.

Joukkueet pelaavat leirin päätteeksi 1. maaliskuuta keskinäisen harjoitusottelun. A-maajoukkueen matka jatkuu seuraavana päivänä Serbiaan, missä Suomi kohtaa emäntämaan sunnuntaina 5. maaliskuuta.

- Tulevan kannalta on tärkeää nähdä Eerikkilässä iso määrä pelaajia. Leiriltä saatava tieto on tietysti merkittävää myös Anna Signeulille, päävalmentaja Marko Saloranta viittaa Palloliiton verkkosivuilla loppukesästä toimeen tarttuvaan uuteen päävalmentajaan.

Suomi pelaa Serbia-ottelun jälkeen vieraissa Puolaa (7.4.) ja Tanskaa (11.4.) vastaan. Naisten MM-karsintalohkot arvotaan 25. huhtikuuta.

Rosa Lappi-Seppälän valmentama U23-maajoukkue toimii välivaiheena tyttöikäluokista naisten A-maajoukkueeseen. Pelaajavalinnoissa on tehty Salorannan kanssa tiivistä yhteistyötä.

- Tämä leiri on meille todella tärkeä. Mukana on taas useita pelaajia, jotka eivät ole olleet maajoukkueissa pitkään aikaan tai jopa ollenkaan. Tällaiset leirit toimivat yksilöillekin mittareina ja kirittävät tekemistä Naisten Liigassa, Saloranta jatkaa.

PK-35 onnittelee punamustien pelaajia maajoukkuevalinnoista ja toivottaa heille onnistumisia tuleviin koitoksiin!