Maajoukkuetytöille tappio

PK-35 Vantaan hyökkääjä Ronja Ikonen oli torstaina TU19-maajoukkueen (1.1.1998) avauskokoonpanossa, kun Suomi pelasi Portugalia vastaan kaksoisvierasmaaottelun toisen osan. Peli päättyi tällä kertaa 2-1-kotivoittoon.  

Suomi oli kaatanut Portugalin tiistaina tuplamaaottelun ensimmäisessä osassa maalein 3-0. Silloin vaihdosta kentälle päässyt Ronja viimeisteli sinivalkoisten kolmannen osuman. Torstaina hän pelasi ottelun ensimmäisen puoliajan onnistumatta maalinteossa.

- Loimme tänäänkin maalipaikkoja, mikä on tietysti hyvä asia. Me haluamme voittaa, joten on tärkeää, että pelaajat ovat tähän otteluun pettyneitä. Tekopaikat on vain hyödynnettävä, niin kliseiseltä kuin se kuulostaakin, päävalmentaja Marianne Miettinen kommentoi Palloliiton verkkosivuilla.

TU19-maajoukkueen seuraava kova koitos on huhtikuussa pelattava EM-jatkokarsinta, jossa Suomi kohtaa 4.4. Ukrainan, 6.4. Skotlannin sekä 9.4. turnauksen järjestäjämaan Irlannin. Jatkokarsintalohkojen voittajat ja paras lohkokakkonen etenevät 8.-20. elokuuta Pohjois-Irlannissa pelattavaan EM-lopputurnaukseen, johon pääsyn Suomi on julkisesti asettanut tavoitteekseen. 

Ronjan ja punamustien muiden maajoukkuepelaajien vakuuttavat otteet kansainvälisissä otteluissa toimivat mitä parhaana kannustimena seuran koko tyttöfutisorganisaatiolle. PK-35 toivottaa Ronjalle ja kaikille tyttöpelaajilleen erinomaista kauden jatkoa!