Tuplaonnittelut Janne Mäkiselle!

PK-35:ssä on nimetty vuoden 2017 toinen Kuukauden vapaaehtoinen. Helmikuun valituksi on tullut P08-ikäluokassa joukkueenjohtajana toimiva Janne Mäkinen, joka saa palkinnoksi Intersport Puhoksen lahjakortin.

Mäkinen ansaitsee kaksinkertaiset onnittelut, sillä hän täyttää tämän viikon torstaina 45 vuotta. Janne on toiminut nykyisessä tehtävässään P08:n joukkueenjohtajana lokakuusta 2015 poikansa liityttyä PK-35:een jo edellisen vuoden elokuussa.

Mäkisellä ei ole aiempaa jalkapallotaustaa, mutta joukkuepelimaailma oli tullut tutuksi jo hänen lapsuudessaan ja nuoruudessaan, sillä hän pelasi jääkiekkoa HIFK:ssa käyden läpi seuran kaikki juniori-ikäluokat. Kun poika alkoi potkia palloa Savelan nurmilla ja liittyi punamustiin, myös futismaailma on alkanut tuntua omalta ympäristöltä.

- Koska jalkapallo ja jääkiekko ovat kumpikin joukkuepelejä, yhtäläisyyksiä toki löytyy. Vaikka olen futiksessa vielä noviisi, opin joka päivä jotain uutta. Valmentajamme tekevät hyvää duunia, jota pääsen joukkueenjohtajana seuraamaan aitiopaikalta, Janne sanoo.

PK-35 perustelee Mäkisen valintaa Kuukauden vapaaehtoiseksi seuraavasti: "Jannella on erinomaiset sosiaaliset taidot. Hän on mukava, fiksu ja oma-aloitteinen henkilö, jonka kanssa on helppo tulla toimeen."

- Pyrin olemaan mahdollisimman avoin ja hoitamaan asiat sitä mukaa pois alta, kun niitä tulee eteen. Vastuullani olevien asioiden perään ei tarvitse paljon kysellä. Noudatan ihan samaa ohjenuoraa myös työelämässä, Janne jatkaa.

- Seura on tarjonnut kiitettävästi apuaan ja tukeaan. Olen saanut kaikki tarvittavat neuvot ja kysymyksiin vastaukset. Vaikka kiirettäkin on pitänyt, tämä on todella hienoa toimintaa, josta olen tykännyt tosi paljon.

Jannen mielestä joukkueenjohtajan työn parasta antia on mahdollisuus tutustua uusiin ihmisiin, kuten pelaajien vanhempiin ja seuran työntekijöihin. Hän tietää, että asia olisi toisin, jos joukkuetoimintaan osallistuisi "vain" tavallisena perusvanhempana.

- Pidän PK-35:n yhteisöllisyyttä erittäin tärkeänä pääomana. On kiva tervehtiä seuran jäseniä, jotka kantavat logoamme rinnassaan. Poikanikin on alkanut moikkailla itseään muutaman vuoden vanhempia pelaajia, Janne kertoo.

- Oma kenttä on seuralle todella merkittävä asia. Sen myötä joukkueiden ei tarvitse juoksennella pitkin Helsinkiä. Olisi aivan erinomaista, jos seura pystyisi vielä kehittämään fasiliteettejaan.

Janne sanoo nauttivansa suuresti, kun saa seurata läheltä poikien touhuja ja kehitystä. Kun pelaajien tietty ujous on alkanut vähentyä, joukkue on koko ajan tiivistynyt ja yhtenäistynyt. Kuukauden vapaaehtoinen lähettää lopuksi terveisiä koko punamustalle perheelle.

- Haluan toivottaa seuran kaikille toimijoille, pelaajille ja vanhemmille tsemppiä kauteen. Olisi lisäksi hienoa, jos miesten joukkueen paluu Pihlikseen houkuttelisi kokonaisia perheitä paikan päälle katsomaan pelejä. Tämä lisäisi seuran yhteisöllisyyttä entisestään.

PK-35 onnittelee Janne Mäkistä valinnasta Kuukauden vapaaehtoiseksi sekä toivottaa hänelle erinomaista 45-vuotissynttäriä!