Naiset hyvillä mielin Ykköseen

PK-35:ltä nähdään kaudella 2018 joukkue myös Naisten Ykkösessä, sillä naapuriseura MPS luopui sarjapaikastaan. Matkassa oli mutkia, mutta asia varmistui viimein marraskuun lopussa.

Joukkue aloitti harjoittelun heti joulukuun alussa. Valmennuksesta vastaavat PK-35:n B-tytöistä tutut Rami ”Räde” Rantanen, Anne-Maria ”Ansku” Weckström-Rantanen sekä maalivahtikoutsi Henrik ”Hege” Salmelainen. Kolmikko toimi B-tytöissä ansiokkaasti viisi vuotta, jona aikana joukkue saavutti kolme Suomen mestaruutta ja yhden SM-hopean. 

Moi Räde, millainen on uuden naisjoukkueenne pelaaja- ja ikärakenne?

- MPS:sta jäivät mukaan kaikki halukkaat, joiden lisäksi pelaajia on tullut HJK:sta ja Hongasta. Joukkueessa on nyt 24 pelaajaa, joista kuudellatoista on vahvaa PK-taustaa. Mukana on sekä nuoria että muutamia kokeneempia pelaajia. Tämä voi toimia nuorille hyvänä väliportaana tyttöikäluokista Naisten liigaan.

Mitkä ovat pelitapanne pääperiaatteet?

- PK-35 Metodi on meidänkin pelillinen kivijalkamme. Lähtökohtana on, että kaikki osallistuvat aktiivisesti pelaamiseen, joka perustuu ensisijaisesti  pallonhallintaan sekä korkeaan ja aggressiiviseen prässiin. Haluamme tietysti nuorten pelaajiemme kehittyvän. Tästä on viime vuosilta hyviä esimerkkejä jo B-tyttöjoukkueestamme, josta pelaajia nousi maajoukkueisiin ja Naisten Liigaan.

Mitkä ovat päätavoitteenne?

- Jos ja kun pelaajamme kehittyvät, sarjasijoitus määräytyy pitkälti sen mukaan. Tärkeintä on treenata hyvin ja positiivisella fiiliksellä. Tilanne on meille nyt sikäli uusi, että mukana on aika suuri määrä muualta tulleita pelaajia. Edessä on kova ja mielenkiintoinen duuni. On hienoa, että PK-35 seurana on täysillä toimintamme takana.

Rädelle kiitos haastattelusta ja naisille erinomaista kautta Ykkösessä!

PK-35 ottaa mielellään vastaan kaiken mahdollisen ulkopuolisen avun ja tuen, joka olisi suunnattavissa naisjoukkueen vaativaan kauteen ja pitkiin vieraspelimatkoihin. Iso kiitos kaikille tukijoille ja kannattajille!