PK-35:n B-junioreiden edustusjoukkue varmisti tänään tiukan 3-2 voiton turvin paikan vuoden 2020 BSM -karsinnassa!

Ehdottomana päätavoitteena vuoden alussa toimi nimenomaan karsintapaikan saaminen, mutta viimeisellä kierroksella on pienen pieni oljenkorsi olemassa vielä lohkovoittoonkin asti. Se tosin vaatii kaksi (2) pistettä punamustia edellä olevan PKKU:n kompuroimista 3. sijalla olevaa FC Espoota vastaan tai tasapelin sattuessa isonumeroista voittoa KJP/YJ:stä.

Vuosi sitten ELL:ssä vakuuttavasti pelannut ja pärjännyt (2. sija) -03 ikäryhmä kohtasi isohkon pettymyksen, kun viime vuoden B-juniorijoukkue ei onnistunut SM -karsintapaikkaa saamaan ja säilyi itseasiassa vain vaivoin B1:ssä. Pieniä harmaita pilviä leijui hyvin pärjänneen ryhmän jatkuuvuden osalta. Moni asia kuitenkin loksahti kohdalleen kauden päätyttyä ja lopulta koko joukkueen runko jatkoi tulevalle B1 -kaudelle. Oli helppoa asettaa ehdottomaksi ja ainoaksi kelpaavaksi tavoitteeksi paikka seuraavan vuoden BSM -karsinnoissa.
 
Joukkue rakennettiin kuitenkin hyvin vahvasti -03 ikäryhmään nojautuen. Myös avoimien harjoitusten osalta valinnat tehtiin tasapäisessä tilanteessa nuorempaa B -ikäluokkaa suosien. Lopulta joukkueen vahvuudesta peräti 20/24 pelaajaa olivat nuorempaa ikäryhmää. Tietoinen "high risk-high reward" valinta tehtiin sen nojalla, että mahdollisen SM -karsintapaikan saamisen jälkeen tietty jatkuvuus olisi terveemmällä pohjalla kuin monella -02 pitoisella joukkueella. 
 
Haaste oli heitetty ja pojat vastasivat huutoon erinomaisesti. Harjoituskausi oli myös selvästi aiempaa tiukempi, joka lopulta palkittiin tänään. Ajoittain peli ailahteli, mutta kaikenkaikkiaan kausi on ollut vahvaa tekemistä kauttaaltaan. Karsintapaikan saamiseen tuo lisäarvoa myös sekin fakta, että muiden kärkijoukkueiden (PKKU, FC Espoo, PPJ) tuotanto on hyvin vahvasti -02 pitoinen.
 
Sarjaa on jäljellä yksi ottelu, kun ensi viikon lauantaina PK-35 matkaa KJP/YJ:n vieraaksi Myllykoskelle klo 13.00 alkavaan otteluun.
 
PK-35:n B-junioreiden edustusjoukkue järjestää avoimet harjoitukset (14-24.10) kauden jälkeen, jolloin se tulee etsimään jo valmiiksi vahvan runkonsa tueksi hyviä täsmähankintoja. Joukkueen päävalmentajana jatkaa myös tulevana kautena kaksi vuotta kyseistä ikäryhmää valmentanut Kim Raimi.