pallopaa.net           

            

PK-35 - PuiU 6-0 (2-0)
 
Toni Korkiakoski (73' Joni Niemi); Jonatan Lähdeniemi, Max Mäkipää, Ronias Yacoob, Vili Roivainen (v) (68' Waltteri Ahjokannas), Tony Nyyssölä (60' Antti Hyttinen), Jani Mahanen (v), Esa Terävä (68' Aleksis Ulander), Juuso Ollila (73' Mnwas Awari), Teemu Pastila, Niko Tirkkonen.
 
21' Teemu Pastila (Max Mäkipää) 1-0
43' Niko Tirkkonen (Mäkipää) 2-0
60' Tirkkonen (Pastila) 3-0
62' Ronias Yacoob (Antti Hyttinen) 4-0
86' Niko Tirkkonen rp. (Aleksis Ulander) 5-0
89' Pastila (Jonatan Lähdeniemi) 6-0
 

Avauskierroksella niukan 1-0 tappion yliajalla KoiPS:lle kärsinyt, mutta sittemmin kurssinsa kahdella voitolla (LePa 2-0, HooGee 3-1) kääntänyt ja alakertansa tilkinnyt PuiU saapui tänään vieraaksi Pihlajamäen pyhättöön MagneCit -Areenalle. Kotijoukkueena tänään toiminut PK-35 oli aloittanut kauden puhtaalla 3 ottelun voittoputkella päästämättä vielä maaliakaan (10-0) sarjassa. Oletusarvo vähämaaliselle pelille siis oli olemassa, vaikka viime syksynä joukkueiden kesken Puistolassa nähtiinkin unohtumaton ja samalla vähän surullinenkin 4-4 tasapeli punamustien näkövinkkelistä tarkasteltuna.

 
Helteisenä päivänä paikalle oli taas saapunut hieno määrä uteliaita ihmisiä ja ilmassa oli onnistuneen ottelutapahtuman tuntua.
 
Ottelun alku oli hyvinkin tasaista keskialueen taistelua. Vierailija tuli hyvällä jalalla otteluun ja pystyi kääntämään kaksinkamppailutilanteita ympäri kenttää itselleen, kotijoukkueen aiheuttaessa usean turhan rikkeen. PuiU saikin näistä palkinnoksi muutamia sivuvapaapotkuja, mutta näistä ei kuitenkaan mitään vaarallisen puolikastakaan syntynyt.
 
Pikkuhiljaa kotijoukkueen oman tekemisen rytmi alkoi löytyä ja se on tällä kaudella tarkoittanut sitä, että vastustajan pallokosketukset alkavat vähentymään kummasti. Vierailija pyrki tilkitsemään parhaansa mukaan kotijoukkueen etenemistä, mutta tiloja alkoi hyvän sijoittumisen ja pallon liikuttelun kautta löytyä yhä enemmän ja enemmän. Lopulta kuparinen rikkoutui Teemu Pastilan toimesta 21. minuutin kohdalla. Vahvan ottelun topparin tontilla luutinut Max Mäkipää lähetti pystypallon kohti Pastilaa. Pastila loi kokemuksellaan lähes olemattoman näköisestä tilanteesta itselleen hienolla vartalon käytöllä 1v1 tilanteen vastustajan maalivahdin kanssa, eikä "Pasti" näitä usein hukkaa vaan vei varmasti kotijoukkueen johtoon (1-0).
 
Mitä pidemmälle ensimmäinen jakso eteni, sen selvemmin kotijoukkueen kontrolli ottelutapahtumista alkoi vahvistua. Oikealla laidalla nähtiin useita hienosti pelattuja kombinaatioita etenkin Niko Tirkkosen, Esa Terävän ja Vili Roivaisen toimesta, ajoittain myös kärjessä operoinut Pastila eksyi laidalle hyvällä menestyksellä. Myös vasemmalta vahvasti noussut Jonatan Lähdeniemi ja sulavaliikkeinen Juuso Ollila sahasivat ajoittain mallikkaita hyökkäyksiä vierailijan päänmenoksi. Palloja ei kuitenkaan lopulta saatu runnottua verkon perukoille kuin vasta hetki ennen puoliaikaa. Toisaalta mitään uhkaa ei jälleen varmasti esiintyneen Toni Korkiakosksen maalilla nähty. Vierailijoiden valmentajan toiveissa ja viesteissä kentälle korostui pallon pitäminen omalla joukkueella, mutta lopulta hyökkäykset etenivät samaa kaavaa järjestäen. Pallo vasempana topparina pelanneelle Joonas Ruumensaarelle ja sen jälkeen kohti selustaa niin paljon kun jalasta lähtee.
 
Juuri ennen puoliaikaa Lähdeniemin matala kulmapotku suuntautui etualueelle, Mäkipään oivallinen "jalkapohjajättö" ja Niko Tirkkosen kauden 6. maali vihaisen, mutta päättäväisen ja vastustamattoman laukauksen päätteeksi oli tosiasia (2-0). Vierailijan päät notkahtivat juuri ennen puoliaikaa tulleeseen henkisesti raskaaseen 2-0 maaliin.
 
Toisen jakson alku oli jälleen totutusti pientä tunnustelua, kunnes punamustat laittoivat n. tunnin kohdalla pelin pakettiin 2 minuutin sisään. Tunnin kohdalla punamustat etenivät oikealta ja härkämäisellä preesensillä tänään itselleen tilaa raivannut Pastila tarjoili maalin eteen ja lopulta pallo kimposi vastustajan maalivahdin, topparin ja Tirkkosen sumpusta sopivasti Tirkkosen kautta verkkoon asti (3-0). Tästä vain muutaman minuutin päästä alakerran kaksinkamppailut tänään järjestäen voittanut Ronias Yacoob otti ohjat omiin käsiinsä ja lähti etsimään uusia virikkeitä ylemmiltä sektoreilta. Pirteästi sisään tulleen Antti Hyttisen kanssa onnistunut seinäpeli vastustajan linjan edessä, Yacoob läpi ja pallo pomminvarmasti maalivahdin vierestä maaliin (4-0). Tähän katkesi viimeisetkin PuiU:n rypistelyt.
 
Tämän jälkeen pelin tempo, rytmi ja taso myös samalla hiukan tippuivat ymmärrettävistä syistä. Vahdosta sisään tulleella Mnwas Awarilla oli vielä omat paikkansa, samoin Tirkkosella oli saumat lisätä maalisaldoaan. Punamustat halusivat kuitenkin vielä palkita paikalle saapuneet katsojat naulaamalla pallon kahdesti verkkoon viimeisen 5 minuutin aikana. 
 
Vahvasti kummassakin maalissa mukana ollut Aleksis Ulander murtautui Tirkkosen loistavasta syötöstä vierailijan selustaan ja pienellä dieselillä jo käynyt puolustuslinja joutui lopulta kaatamaan Ulanderin boksissa rangaistuspotkun arvoisesti. Hirmuvireessä oleva Tirkkonen viimeisteli pilkulta kauden kolmannen hattutemppunsa (2x sarjassa, 1x Regions Cupissa) varmasti (5-0). Vain n. minuutti ennen päätösvihellystä Ulander hankki jälleen vapaapotkun oikealta jo selvästi väsähtäneen PuiU:n puolustuksen kustannuksella. Lähdeniemi tarjoili sellaisen leivoksen maalille, että Pastilan oli helppo työ laittaa nahkakuula päällään verkkoon vielä 6. kerran ottelun aikana (6-0). Ottelu päättyi myös loputa näihin lukemiin ja PK-35 jatkaa menoaan vakuuttavasti puhtaalla saldolla, sekä pisteiden, että päästettyjen maalien suhteen (16-0).
 
Kotijoukkueen pelaaminen oli tänään kauttaaltaan vahvaa suhteutettuna vastustajan tekemiseen, eikä täysi pistepotti ollut oikeastaan missään vaiheessa uhattuna.
 
Erikoismaininta ottelusta menee myös punamustien omalle junioriosastolle. A-juniori-ikäinen Max Mäkipää dominoi Ronias Yacoobin kanssa alakerran kaksinkamppailuita mielinmäärin ja tämän lisäksi Mäkipään vahva osallisuus kahteen maaliin kruunasi nuorukaisen päivän. Punamustien maalille asteli 73. minuutin kohdalla, B-juniori-ikäinen ja vasta 15 -vuotias Joni Niemi, tehden samalla debyyttinsä PK-35:n edustusjoukkueessa. Kummatkin pelaajat ansaitsivat paikkansa oman, laadukkaan harjoittelun seurauksena ja omien junioreiden mukaantulo tuo aina iloa koko seuralle!