pallopaa.net           

            

PK-35 - LePa 2-1 (1-0)

 
32' Henry Ruotsalainen (Otto-Pekka Jurvainen) 1-0
51' Niko Tirkkonen (Henry Ruotsalainen) 2-0
58' Mohamed Fathalla Amin Elshikh Mahmoud 2-1
 
Toni Korkiakoski; Otto-Pekka Jurvainen, Max Mäkipää, Marko Koskinen, Patrick O'Shaughnessy (62' Peik Koskinen), Jani Mahanen, Esa Terävä, Aleksis Ulander (72' Hamza Lassoued), Juuso Ollila (79' Mnwas Awari (v)), Henry Ruotsalainen (v) (68' Jonas Britschgi), Niko Tirkkonen.
 
Lähtökohdat otteluun olivat hyvinkin selkeät. Punamustat oli edennyt ensimmäiset neljä (4) otteluaan voitosta voittoon ja vierailijaksi saapunut LePa oli onnistunut keräämään neljästä (4) ottelustaan vain yhden voiton. Joskin LePa on pystynyt pitämään takalinjansa suhteellisen tiiviinä, päästäen "vain" 10 maalia sarjakauden alusta lähtien.
 
Ottelun kaava ei poikennut edellisistä otteluista juuri ollenkaan. Kotijoukkue lähti tiivistä ja matalaa blokkia vastaan etsimään keinoja maalintekosektorille murtautumiseen. Pelin alussa LePa:n hyökkäyskaksikko jaksoi ajoittain tehdä ns. "kamikaze" prässejä, jotka lopulta olivat enemmän energian tuhlaamista kuin pelote punamustien pelinrakenteluvaiheeseen.
 
Pikkuhiljaa PK alkoi hivuttautua lähemmäs ja lähemmäs vierailijan maalia ja pakotti LePa:n vahvasti syvälle omalle alueelleen. Ensimmäiset todella vaaralliset tilanteet syntyivät kotijoukkueelle Otto-Pekka Jurvaisen millintarkoista keskityksistä. Tänään voittomaalin syöttäneen Henry Ruotsalaisen ajoitus ja sihti oli kuitenkin hieman hakusessa. Puoli tuntia vierailija kesti kokeneen ja paljon nähneen Timo Nybäckin johdolla, mutta silloin väistämätön tapahtui. Samainen kaksikko oli jälleen asialla kuin aikaisemminkin ja tällä kertaa Ruotsalainen naulasi pallon Jurvaisen erinomaisesta keskityksestä maalivahdin kautta verkon perukoille (1-0).
 
Maalin jälkeen PK:lla oli erinomaiset paikat vielä lisätä johtoa. Max Mäkipää puski Jurvaisen kulmapotkun etualueelta hyvästä paikasta vain vähän yli. Juuso Ollila roikotti selkä maalia kohden nerokkaan noston ylärimaan, maalivahdilla ei olisi tilanteessa ollut mitään mahdollisuutta palloon. Ja puoliajan lopulla Jurvainen jatkoi väsymätöntä tarjoiluaan, mutta Ruotsalaisen pusku suuntautui lähietäisyydeltä erinomaisesta paikasta yli. Puoliajalle lähdettiin maalipaikkojen tuhlailuista huolimatta varsin tasapainoisen ja ehjän 45 minuuttisen jälkeen kotijoukkueen turvallisen tuntuisessa 1-0 johdossa.
 
Toisen puoliajan alku oli tahmea. LePa passivoitti peliään vielä entisestään, osaltaan varmaan myös kuntopuolen pakottamana. Pieneksi ongelmaksi kuitenkin muodostui, että kotijoukkue lähti mukaan tähän tempoon. Vähän väsyneestä ilmeestä huolimatta kotijoukkue runnoi elintärkeän maalin käytännössä samantien toisen jakson alkuun. Tänään aktiivisella pelipäällä ja paljon mukana olleilla Ruotsalaisella ja Jurvaisella oli jälleen iso rooli maalin synnyssä. LePa yritti käyttää kotijoukkueen kulmapotkun ansaittuna lepohetkenä, mutta Jurvainen pelasi pallon nopeasti Ruotsalaiselle lyhyenä. Ruotsalainen löysi takatolpalta hyvällä nostolla jo kahdeksan (8) kertaa tällä kaudella osuneen Niko Tirkkosen, joka vei oman ilmataistelunsa suvereenisti painaen pallon vastustamattomasti päällään verkkoon (2-0).
 
Pelin tempo laski maalin jälkeen suhteellisen paljon, eikä kotijoukkueen pelaajat kokeneet tarpeelliseksi lisätä kaasua sen enempää. Joitakin paikkoja hieman aneemisella pelaamisellakin kuitenkin syntyi. Näistä lähimpänä olivat Esa Terävän tulinen vasemman jalan laukaus boksista Marko Koskisen huikean pitkän syötön jälkeen, sekä pallo pysähtyi Terävän paikan lisäksi ylärimaan kahdesti. Lopulta pieni keskittymisen herpaantuminen ja hyvin kyseenalainen pallonmenetys selkeähkön vierasjoukkueen käsivirheen jälkeen kostautui. LePa käytti tilanteenvaihtonsa hyvin ja vaikka Toni Korkiakoski venyi hyvin ensimmäisen pienestä kulmasta lähteneen laukauksen tielle, niin LePa:n pelaaja oli ensimmäisenä vaikeahkossa irtopallossa ja sai kun saikin nikattua pallon taidokkaasti päällään takakulmaan (2-1). Maali oli kaikki kilpailut lukien tämän kauden ensimmäinen (8 ottelua) punamustien verkkoon, saavutus toki sinänsä sekin ja hatunnosto siitä LePa:lle.
 
Lopussa PK pelasi hieman huolimattomasti pallolla, mutta väsyneiden vierailijoiden jalat eivät enää kantaneet hyökkäysalueelle asti. Vierailijan valmentaja myös käskytti prässiä viimeisen 5 minuutin aikana, yksittäiset juoksut kohti 4-5 punamustien pelaajaa eivät kuitenkaan tuottaneet haluttua tulosta. Lopulta punamustat pitivät päänsä kylmänä loppuajan ja pistetiliä saatiin kasvatettua jälleen 3 tärkeällä pisteellä!
 
Amerikan maalta palannut Peik Koskinen tuli vaihdosta sisään pelaten kauden ensimmäisen sarjapelinsä, sekä A-juniori-ikäinen Hamza Lassoued sai debyytin vyöllensä 72 minuutin kohdalla.