Naiset kohtasivat lauantaina kotikentällään Pihlajamäen MagneCit Areenalla kovan ja kokeneen Helsingin Palloseuran. Odotettavissa oli vauhdikas ja viihdyttävä kamppailu eikä tämäkään derby tehnyt poikkeusta. Ottelun alku oli molemmilta joukkueilta hermostunutta pelaamista, jossa vierailijat hallitsivat hienokseltaan tapahtumia. Jakson edetessä PK-35 pääsi peliin paremmin mukaan ja ottelun 22’ minuutilla Olivia Kåhren oikealta laidalta lähtenyt loistava syöttö löysi vierailijoiden maalivahdin ja puolustuslinjan välistä Anita Abun joka viimeisteli varmasti kotijoukkueen 1-0 johtoon.
Jakson loppu oli molemmilta joukkueilta kovaa taistelua ja puolittaista tilanteita nähtiin molemmissa päädyissä.
Ensimmäisellä puoliajalla sattui myös ikävä loukkaantuminen, kun vierailijoiden laitapelaaja väänsi pahannäköisesti polvensa. PK-35 toivottaa Ellalle pikaista paranemista.
Toiselle puoliajalle asteli päämäärätietoinen kotijoukkue, joka pystyi painamaan pelin vierailijoiden päätyyn. Ottelun 50’ minuutilla PK-35 sai vapaapotkun rangaistusalueen kulmasta. Hyvän vasemman jalan omaava Mette Barck laukoi pienestä kulmasta kotijoukkueen 2-0 johtoon. 64’ minuuttia oli pelikellossa kun Amanda Rantanen laukoi vapaapotkusta noin 30 metristä kovaa kohti Jessica Kiviahon vartioimaa HPS maalia. Kiviaho torjui hyvän laukauksen, mutta paluupallolle ehti ensimmäisenä kotijoukkueen Anita Abu joka puski tulostaululle lukemiksi 3-0. Vain muutama minuuttia edellisestä kun punamustien keskikenttäpelaaja Krista Hakala ajoi päättäväisesti vierailijoiden rangaistusalueelle ja viimeistelu hienosti tolpan kautta kotijoukkueen 4-0 johtoon.
Vierailija HPS muutti ryhmitystään ja painoi ottelun lopun vahvasti kohti kotijoukkueen maalia. PK-35 puolusti koko joukkueen voimin uhrautuvasti ja vierailijoiden Dali Mellerin maalinedustaruuhkasta tekemä 4-1 maali jäi ottelun viimeiseksi. Kotijoukkueesta ottelun parhaana palkittiin omista B-tytöistä joukkueeseen siirtynyt Elisa Ikonen sekä vierailijoista maalivahti Jessica Kiviaho.
HPS oli hieno, kova ja pelaava vastus, joillaisia toivoisi sarjassa tulevan enemmän. PK-35 pelasi vahvan taistelupelin joukkueena ja se pystyi kääntämään tasaisen pelin itselleen hienoilla onnistumisilla hyökkäyspäässä.
Joukkue haluaa kiittää kannattajiaan sekä tukijoitaan hyvästä tunnelmasta lauantain pelissä. PK-35 vetäytyy nyt Juhannuslomalle ja matkustaa seuraavassa pelissään torstaina 4.7. Kokkolaan GBKn vieraaksi.