ONNITTELUT VUODEN PALKITUILLE!

PK-35:n perinteisessä futiskauden päätöstilaisuudessa palkittiin seuran ansioituneita pelaajia, valmentajia ja muita tahoja.

Tässä lista vuoden 2019 palkituista alkuperäisine perusteluineen. 

VUODEN MIESPELAAJA: Marko Koskinen

Valmentaja Jarkko Siikava: ”Marko Koskinen kaudella 2019: 22 ottelua, 4 tehtyä maalia, 8 päästettyä maalia, 3 varoitusta. Kauden 2018 jälkeen asetimme tavoitteeksi parantaa puolustuspeliä tulevalle kaudelle. Puolustusta vahvistettiin jokaisella osa-alueella ja Marko Koskisen tulo keskuspuolustajaksi oli merkittävä osa sen tavoitteen toteutumista. Mako johti jämäkästi, varmasti ja uhrautuvasti joukkueen puolustuspeliä koko kauden ajan. Joukkueen maalivahdit turhautuivat välillä Makoon tämän hoidellessa kaikki keskitykset sekä peittäessä kaikki laukaukset. Mako tykkää puolustaa. Puolustamisen ohella Makolla oli merkittävä rooli pelinavaamisessa ja hyökkäyspään erikoistilanteissa. Mako myös ”tökkäsi” nousun varmistaneessa Atlantis-ottelussa voittomaalin. Kopissa ja yhteisissä tapahtumissa Mako on hyvätuulinen ja positiivinen hengenluoja sekä harjoituksissa esimerkillinen loppuun asti yrittäjä. Loistava jätkä!”


VUODEN NAISPELAAJA: Olivia Kåhre

Valmentaja Rami Rantanen: ”Aloitti jalkapallon 6-vuotiaana PK:ssa eikä ole urallaan edustanut mitään muuta seuraa. Olivialla oli ensimmäisissä treeneissä mukana barbit (tietenkin), jotka joukkueen valmentaja Saila Hurme laittoi ”barbiparkkiin” harjoitusten ajaksi. Olivian jalkapalloura on hieno tarina sinnikkyydestä ja päättäväisyydestä. Vakava leikkaushoitoa vaatinut selkävamma piti Olivian pois futiksesta melkein vuoden ajan. PK:n B-tyttöjen joukkueessa Olivialla oli vaikeuksia vakiinnuttaa avauskokoonpanon paikka, mutta hän jatkoi sinnikkäästi hyvällä fiiliksellä harjoittelua. Viime kausi oli Olivian uran paras ja kulunut kausi sujui vielä paremmin. Valinta seuran parhaaksi naispelaajaksi vuonna 2019 on tälle hienolle pelaajalle ja loistavalle ihmiselle erittäin ansaittu. Olivian futisura jatkuu Punamustissa Naisten Liigassa vuonna 2020!”

 

VUODEN POIKAPELAAJA: Jonathan Muzinga

Valmentaja Kim Raimi: ”Jojo siirtyi Kontusta punamustiin väreihin vuoden 2018 kevätkierroksen jälkeen. Alusta alkaen on ollut selvää, että potentiaalia on todella paljon. Tämän vuoden aikana Jojo on mielestäni kasvanut selvästi myös henkisesti ja pystyi monipuolistamaan pelaamistaan todella paljon viimeistään syyskierroksen aikana. Tämän johdosta Jojo nousi B-junioreissa vahvan suorittamisen lisäksi miesten edustusjoukkueen avauskokoonpanoon vain 16 -vuotiaana kauden viimeisissä peleissä täysin ansaitusti ja jatkaa edustusjoukkueen vahvuudessa myös tulevana kautena. Seuran nopein pelaaja, joka pystyy yllätyksellisyydellään viihdyttämään katsojia, mutta pelaamisen tietynlainen pelitehokkuus on nostanut Jojon seuraavalle tasolle ja jos kehitys jatkuu samanlaisena, ovat mahdollisuudet koviin sarjoihin ehdottomasti olemassa.”

 

VUODEN TYTTÖPELAAJA: Sonja Ferm

Valmentaja Biran Jeng: ”Rauhallinen ja mukava tyyppi. Futarina motivoitunut, päättäväinen ja ennen kaikkea ahkera. Ollut tärkeä osa joukkuetta ja tiukan paikan tullen voinut aina luottaa. Mahtava valmennettava, koska jatkuvasti iso halu oppia ja mennä eteenpäin!”


VUODEN VALMENTAJA: Rami Rantanen

Naisten kapteenisto: ”Räde on joukkueessa niin valmentajana kuin persoonana todella tärkeässä roolissa. Hän luo todella hyvää ja rentoa ilmapiiriä joukkueeseen, ja painottaa usein, miten tätä hommaa pitää tehdä ”ilon kautta”. Treeneissä saa epäonnistua ja kokeilla uusia juttuja. Jos joku epäonnistuu, niin Räde vastaa automaattisesti että ”me harjoitellaan” tai ”ei mitään, seuraavaan vaan”. Tämän ohella hän kuitenkin myös vaatii pelaajilta laadukkaampia suorituksia, jos tilanne niin vaatii. Hän luottaa ja uskoo meihin paljon, minkä takia pelaajat luottavat omaan tekemiseen ja haluavat tehdä parastaan. Räden lähestymistapa pelaajiin treeneissä ja sen ulkopuolella luo positiivista fiilistä ja hänen heittäytymisensä treeneissä tuo kaikille paljon lisäboostia (vaikka höynissä hän ei omasta mielestään ikinä epäonnistu, hehe :D).  Räde on roolissaan tosi nöyrä, mutta nyt hän todellakin saa taputtaa itseään selkään tästä liiganoususta! Pelaajilla on iso kunnioitus ja arvostus Rädeä kohtaan, hän on ansainnut tämän saavutuksen yhtä paljon kuin mekin. Saamme olla yhdessä ylpeitä!”

 

VUODEN JUNIORIVALMENTAJA: Patrick O’Shaughnessy

Nuorisotoimenjohtaja Juuso Mattila: ”Seuran nuoremman pään Markku Kanerva (Rive). Patrick tuli seuraan pari vuotta sitten ja hän on nostanut nuorimpien poikaikäluokkien profiilia omalla ahkeralla panoksellaan. Erittäin pidetty valmentaja pelaajien keskuudessa, ja seura voi olla ylpeä Patrickin kaltaisista tekijöistä. Luotettava ja ahkera!”

Kolme adjektiivia kuvaamaan Patrickia ihmisenä ja valmentajana:

Sami Niiranen (P2011, joukkueenjohtaja):

1. Ahkera

2. Vaativa

3. Hauska

Johanna Tiitto (P2010, joukkueenjohtaja):

1. Motivoiva

2. Innostunut

3. Sitoutunut

  

VUODEN JOUKKUE: TBSM

Valmentaja Biran Jeng: ”Hieno joukko motivoituneita tyttöjä, joiden kanssa oli helppo toimia hyvässä ilmapiirissä ja joka oli ennen kaikkea upea joukkue, missä kaikki tekivät töitä yhteisten tavoitteiden eteen. Koko kauden kestänyt kehityskäyrä toi lopulta joukkueelle ansaitut SM-mitalit. Yksi parhaista ryhmistä, missä saanut olla mukana!”


VUODEN PEEKOOLAINEN: Akan Okomoh

Seuravalmentaja Miro Kauti: ”Akan suhtautuu todella intohimoisesti valmennustyöhönsä ja ylipäänsä työhönsä jalkapallon parissa. Siksi miestä ei varmaan juuri ole näkynyt työntekijöiden siivoustalkoissa. Ja siksi tämä mies on jatkamassa uraansa eteenpäin suurempiin ympyröihin. Hieno mies, hieno ystävä ja suuret jää saappaat täytettäväksi. Onnea ja menestystä tuleviin koitoksiisi!”


VUODEN TUKIJA: Decem Pharma Oy    

PK-35 LÄHETTÄÄ LÄMPIMÄT ONNITTELUT VUODEN 2019 PALKITUILLE SEKÄ TOIVOTTAA KAIKILLE LOISTAVAA FUTISKAUTTA 2020!