Miro Kautista junioripäällikkö

PK-35:n uutena junioripäällikkönä on joulukuussa aloittanut punamustien useille jäsenille tuttu Miro Kauti, joka seuraa tehtävässä Suomen Palloliittoon siirtynyttä Akan Okomohia.

Kauti, 27, toimi aiemmin PK-35:n seuravalmentajana. Hän on ehtinyt kerätä punamustissa paljon kokemusta niin pelaajana, valmentajana kuin muissa tehtävissä.

- Olin toiminnassa ensimmäisen kerran mukana jo 1995, kun Pihliksessä oli vielä hiekkakenttä. Olen tavalla tai toisella kuulunut seuraan yhteensä 12-13 vuoden ajan. Tämä on minulle rakas ympäristö, jossa olen kehittynyt paljon paitsi pelaajana ja valmentajana, myös ihmisenä, Miro sanoo.

Kauti ei vielä tässä vaiheessa lähde junioripäällikkönä vetämään merkittäviä toimintalinjauksia, sillä niitä aletaan tarvittaessa päivittää vasta ensi vuoden puolella. Hän joka tapauksessa korostaa, että kentällä on kaiken perustana oltava valmennuksen korkea laatu nuorimmista vanhimpiin ikäluokkiin. Lisäksi jo nyt hyviä olosuhteita on koko ajan pyrittävä kehittämään.

- On kiva saada lisää vastuuta. Tämä tarkoittaa, että olen ilmeisesti tehnyt jo aiemmin työni hyvin. Akanin lähtö tosin tuntuu haikealta. Hän on valmennuksellisesti erittäin pätevä. En välttämättä itse pysty ihan samaan, mutta lupaan parhaani mukaan auttaa pelaajia, valmentajia ja kaikkia taustahenkilöitä.   

Miro pelasi lokakuussa päättyneellä kaudella punamustien miesten edustusjoukkueessa, joka nousi Kolmosesta Kakkoseen. Hieno saavutus sekä tietysti myös naisten liiganousu ovat hänen mielestään erittäin tärkeitä asioita myös junioritoiminnan kannalta.

- Katsojat näkevät nyt aikuisten otteluissa entistä parempia pelaajia. Kannustan seuramme kaikkia tyttö- ja poikajunioreita tulemaan paikan päälle peleihin. Kotiottelutapahtumiamme halutaan koko ajan kehittää.

PK-35:n toiminnanjohtaja Jukka Santala on tyytyväinen Kautin tuoreeseen sopimukseen. Miro on hänen mukaansa innokas työntekijä ja koko ajan valmis oppimaan uutta.

- Hänellä on iso punamusta sydän ja töitä tehdessään pilke silmäkulmassa, Santala kuvailee uutta junioripäällikköä.

- Miro ottaa tulevalla kaudella aiempaa isomman roolin seuran hallinnollisissa asioissa sekä hoitaa tyttöjoukkueiden koordinointia aloittavissa ikäluokissa eli 5v5- ja 8v8-joukkueissa. 

PK-35 toivottaa Miro Kautille antoisaa aikaa uusiin junioripäällikön työtehtäviin!