B-pojat SM-karsinnassa

PK-35 aloitti B-poikien SM-karsintasarjapelinsä sunnuntaina 31. tammikuuta paikallisvastustaja FC Viikinkejä vastaan. Ottelu päättyi punamustien niukkaan 1-2-tappioon.

Viikingit johti peliä tauolla 1-0 ja toisella puoliajalla jo 2-0, kunnes PK-35:n Shpetim Selimi viimeisteli noin kymmenen minuuttia ennen loppua vapaapotkusta komean kavennuksen. Punamustien päävalmentaja Amir Ahmad harmitteli ottelun kulkua.

  • Pallonhallinta oli aika selvästi meillä. Vastustaja keskittyi puolustamaan ja onnistui maalinteossa parista vastahyökkäyksestä. Olimme pelaavampi osapuoli ja loimme paikkoja useampaan kuin yhteen maaliin, mutta ratkaisuvoimaa jäi puuttumaan. Ensimmäinen sarjapeli on aina vaikea ja toimi meille nyt hyvänä herätyksenä, Ahmad kommentoi.
  • Yrityksemme oli hyvällä tasolla, mutta tarvitsemme lisää malttia, rauhallisuutta ja röyhkeyttä. Otteistamme paistoi lievä jännitys. Nyt on vain keskityttävä seuraavaan peliin, jossa meillä on avaustappion jälkeen pelkkää voitettavaa.

PK-35 pelaa 3. huhtikuuta päättyvässä SM-karsintasarjassa yhteensä yhdeksän tiukkaa ottelua. Joukkue kohtaa seuraavaksi yhteistyöseuransa VJS:n B-pojat. Ottelu pelataan tulevana sunnuntaina 7.2. Talin hallissa alkaen kello 16:00.

  • Odotettavissa on todella tasainen sarja, jossa pienet asiat ja henkinen kantti ratkaisevat paljon. HJK on selvä ennakkosuosikki, mutta Klubin takana tasoerot ovat aika minimaalisia. Tässä sarjassa on osattava voittaa oikeat pelit. Tiedämme parin kierroksen jälkeen voimasuhteista lisää, Ahmad jatkaa.
  • On tärkeää pystyä reagoimaan taktisesti pelien sisällä. Pyrimme riskittömyyteen, virheettömyyteen, yksinkertaiseen peliin sekä hyökkäyspäässä tietysti maalinteon tehokkuuteen. Vaikka mentaalipuoli on avainasemassa, keskittyminen ja latautuminen eivät saa ylikorostua. Olen luottavainen, sillä meillä on hyvä ja taitava joukkue.

B-poikien SM-karsintasarja pelataan kahdessa kymmenen joukkueen lohkossa (eteläinen ja pohjoinen) yksinkertaisena sarjana. Lohkojen neljä parasta jatkavat suoraan kesän SM-sarjaan.

Kummassakin lohkossa viidenneksi sijoittunut joukkue kohtaa toisen lohkon kuudenneksi sijoittuneen joukkueen jatkokarsintaotteluissa, jotka pelataan yksiosaisina lohkossaan viidenneksi sijoittuneen kotikentällä. Voittajat pelaavat kesällä SM-sarjassa ja häviäjät Ykkösessä.

PK-35:n otteluohjelma löytyy tästä linkistä: http://www.palloliitto.fi/tulospalvelu/joukkue&106203&spljp16&BSMK

PK-35 toivottaa B-pojilleen hyviä pelejä ja menestystä!