Punamustia Itävaltaan

Alle 17-vuotiaiden (1.1.1999) tyttöjen maajoukkueen päävalmentaja Marko Saloranta valitsi helmikuun lopun kaksoismaaotteluun Itävaltaa vastaan kahdeksantoista pelaajaa, joiden joukossa ovat PK-35:n Eva Nyström ja Minea Lassas.

Keskiviikkona 24.2. ja perjantaina 26.2. pelattavat vierasottelut ovat TU17-maajoukkueelle viimeinen tapahtuma ennen maaliskuun puolivälissä Italiassa alkavaa EM-jatkokarsintaturnausta. Saloranta näkee, että Itävalta on juuri karsintojen kannalta Suomelle sopiva vastustaja.

  • Ajattelemme nyt eniten turnauksen avausvastustajaamme Hollantia. Vaikka Itävalta käyttää kahta kärkeä, ja Hollannin ryhmitys on 4-3-3, kumpikin joukkue prässää todella vahvasti ylhäältä. Sikäli nämä ottelut ovat hyvää valmistautumista ja harjoitusta, Saloranta sanoo Palloliiton verkkosivuilla.

Myös alle 19-vuotiaiden (1.1.1997) tyttöjen maajoukkue kohtaa vieraskentällä kaksoismaaottelussa Itävallan. Keskiviikkona 2.3. ja perjantaina 4.3. pelattaviin otteluihin valittiin PK-35:stä Tanja Kotoaro sekä PK-35 Vantaasta Henriikka Mäkelä, Roosa Toivanen ja Roosa Bröijer.

Pelit ovat Suomelle erittäin tärkeää valmistautumista kuukautta myöhemmin Hollannissa pelattavaan EM-jatkokarsintaturnaukseen. Itävaltaan valittu joukkue on päävalmentaja Marianne Miettisen mukaan ainakin lähellä sitä ryhmää, joka lähtee Hollantiin.

  •   Toivottavasti näin on, sillä tämä on meille viimeinen valmistava tapahtuma. Toisaalta pelaajia on ollut sivussa, joten seuranta jatkuu vielä näiden pelien jälkeenkin. Itävalta on hyvä ja tasainen vastustaja. Viime vuoden toukokuussa tämä ikäluokkamme pelasi maata vastaan tasan, Miettinen sanoo.

PK-35 onnittelee pelaajiaan valinnoista ja toivottaa Suomelle menestystä Itävaltaan!