Punamustia mukana Itävalta-voitossa

PK-35 Vantaan Henriikka Mäkelä ja Roosa Bröijer pelasivat keskiviikkona täydet minuutit, kun Suomen TU19-maajoukkue voitti vieraissa Itävallan. Roosa Toivanen (PK-35 Vantaa) vaihdettiin kentälle 80 minuutin kohdalla, kun taas Tanja Kotoaro (PK-35) istui koko ottelun penkillä.

Pelin ainoa osuma nähtiin 76. minuutilla, kun Heidi Kollanen viimeisteli Suomen johto- ja voittomaalin, jota Bröijer oli vahvasti pohjustamassa. Pian tämän jälkeen Roosan veto viidestä metristä suuntautui suoraan päin Itävallan maalivahtia.

- Aikamoinen vääntö tämä oli puolin ja toisin. Kyllä me enemmän pidimme palloa ja rakensimme peliä, mutta ratkaisut olivat hätäisiä. Turhan usein yritimme edetä keskeltä läpi, Suomen päävalmentaja Marianne Miettinen kommentoi Palloliiton verkkosivuilla.

Kaksoismaaottelun toinen osa pelataan tämän viikon perjantaina. Itävalta-pelit ovat Suomelle tärkeä osa valmistautumista huhtikuussa Hollannissa pelattavaan EM-jatkokarsintaturnaukseen, jossa joukkue kohtaa järjestäjämaan lisäksi Valko-Venäjän ja Tshekin.

PK-35 toivottaa punamustien pelaajille ja koko TU19-maajoukkueelle menestystä tuleviin koitoksiin!