Suomi voitti Kreikan

PK-35:n maajoukkuetytöt Minea Lassas ja Eva Nyström pääsivät torstaina vaihdosta kentälle, kun Suomen TU17-ikäluokka löi Italiassa pelattavassa EM-jatkokarsintaturnauksessa Kreikan maalein 1-0 (0-0). Minea vaihdettiin sisään 41 minuutin ja Eva 56 minuutin kohdalla.

Lassas pääsi 0-0-tilanteessa hyvään maalintekotilanteeseen, mutta laukaus osui tolppaan. Ottelun ainoan osuman viimeisteli Emmaliina Tulkki rangaistuspotkusta, kun peliä oli takana seitsemänkymmentä minuuttia. Suomen päävalmentaja Marko Saloranta ei voitosta huolimatta ollut täysin tyytyväinen joukkueensa peliesitykseen.

- Ottelu oli meille todella vaikea. Hallitsimme palloa, mutta olemme pystyneet luomaan maalipaikkoja paljon kovempiakin joukkueita vastaan. Nyt se oli hankalaa. Kenttä oli heikossa kunnossa, ja menetimme liikaa palloja, Saloranta kommentoi Palloliiton verkkosivuilla.

- Meillä oli liian kiire pallon kanssa. Tulos olisi voinut olla aika paljon parempi, mutta voitto tietysti tyydyttää.

Suomi hävisi jatkokarsintaturnauksen avausottelunsa tiistaina Hollannille ja kohtaa päätöspelissään sunnuntaina Italian. Panoksena ovat lohkovoitto ja paikka toukokuussa Valko-Venäjällä pelattavassa EM-lopputurnauksessa. Lohkokakkosen mahdollinen kisapaikka ratkeaa vasta myöhemmin.

- Italia haluaa hallita palloa, pelaa monipuolisesti ja on hyvä tilanteenvaihtojoukkue. Emme saa hukata palloa liian helposti. Meidän on oltava hyökkäyssuuntaan parempia kuin Kreikkaa vastaan. Tarvitsemme sunnuntaina voiton, Saloranta jatkoi.

PK-35 toivottaa Minealle, Evalle ja koko maajoukkueelle menestystä!