Tytöille niukka tappio

Suomen TU19-maajoukkue (1.1.1997) hävisi Hollannissa pelattavan EM-jatkokarsintaturnauksen toisessa ottelussaan Tshekille niukasti maalein 1-2 (1-2). PK-35 Vantaan Henriikka Mäkelä, Roosa Toivanen ja Roosa Bröijer pelasivat torstaina täydet minuutit.

Suomi sai otteluun erinomaisen alun. Pallo oli vastustajan maalissa jo parin minuutin pelin jälkeen Tiia Savolaisen onnistuttua viimeistelyssä. Tshekin osumat 19 ja 42 minuutin kohdalla kuitenkin käänsivät ottelun.

- Avauspuoliaika oli meille vaikea. Jouduimme pelaamaan vastatuuleen, ja Tshekki heitti vain pitkää palloa. Rikkonainen peli kaiken kaikkiaan. Kumpikaan joukkue ei juurikaan saanut useita syöttöjä peräkkäin omille, Suomen päävalmentaja Marianne Miettinen kommentoi Palloliiton verkkosivuilla.

- Kentällä oli pelin jälkeen itkeviä tyttöjä. Kaikkemme annoimme, vaihdoimme taktikkaakin useaan otteeseen, mutta enempää maaleja emme vain saaneet aikaan.

Suomi oli voittanut EM-jatkokarsintojen avauspelissään Valko-Venäjän maalein 2-1 ja kohtaa sunnuntaina turnauksen viimeisessä ottelussaan Hollannin. PK-35 toivottaa punamustien maajoukkuetytöille sekä koko Suomen joukkueelle hyvää peliä!