Tytöille voitto Venäjästä

Suomen alle 16-vuotiaiden (1.1.2000) tyttöjen maajoukkue voitti Eerikkilässä pelattavan UEFA Development Tournamentin avausottelussaan Venäjän komeasti maalein 4-0 (2-0). Kentällä nähtiin kolme PK-35:n pelaajaa.

Elli-Noora Kainulainen pelasi täydet minuutit, Filippa Kilponen ensimmäisen puoliajan, ja Jasmin Leppioja viimeisen parikymmenminuuttisen. Emma Varmanen istui tällä kertaa koko ottelun vaihdosa.

Suomi viimeisteli kaksi maalia sekä ensimmäisellä että toisella puoliajalla. Päävalmentaja Marko Saloranta ei hienosta voitosta huolimatta ollut täysin tyytyväinen joukkueen peliesitykseen.

- 4-0 on totta kai hyvä tulos, mutta pelissä oli aika harvoja asioita, joissa päästiin siihen mitä pelaamisessa haettiin. Meillä oli isoja ongelmia ennen kaikkea pelinavaamisessa. Paljon on vielä tekemistä, Saloranta arvioi Palloliiton verkkosivuilla.

- Haimme tästä ottelusta pohjaa jatkoon, mutta emme ihan saaneet mitä halusimme. Teimme paljon helppoja virheitä ilman painettakin. Erikoistilanteet ja pelaaminen kummallakin rangaistusalueella oli sen sijaan positiivista.

Suomi kohtaa UEFA Development Tournamentin toisessa ottelussaan sunnuntaina klo 18:00 Islannin sekä päätöspelissään tiistaina klo 14:00 Ruotsin. Saloranta ennakoi jo ennen turnausta, että tiiviissä tahdissa on jokaiselle pelaajalle odotettavissa peliaikaa.

PK-35 onnittelee pelaajiaan Venäjä-voitosta ja toivottaa niin heille kuin koko maajoukkueelle menestystä tuleviin otteluihin!