PK-35 T01 Laura Kalmari-turnauksen voittoon!

01-syntyneet tytöt jatkoivat seuran hienoja menestysperinteitä Laura Kalmari-turnauksen voitolla sunnuntaina 31.7. Finaalissa tiukan taistelun jälkeen rangaistuspotkukilpailussa kaatui monivuotinen kilpakumppani TiPS.

Punamustat selvittivät tiensä finaaliin puhtaalla pelillä voittaen ensin alkulohkonsa ja sen jälkeen jatkopeleissä kaatui ensin IHK 3-1 ja semifinaalissa HJK 2-0.

Finaali pelattiin hyvissä olosuhteissa Tikkurilan urheilupuistossa monisatapäisen yleisön edessä. Järjestävänä seurana TiPSillä oli totta kai paljon faneja paikalla, mutta katsomossa näkyi ja kuului kiitettävästi myös punamusta katsomonosa!

Peli ehti vanheta vain muutamia minuutteja kun innokkaimmat ehtivät jo tuulettaa punamustien rankkaria, mutta PK-35 sai monien pettymykseksi vain vapaapotkun rangaistusalueen rajalta. Pallon taakse asteli läpi turnauksen loistavasti esiintynyt Marie Mäkinen ja ilman sen suurempia seremonioita toimitti pallon vastustamattomasti maalin ylänurkkaan.

Avausmaalin jälkeisestä shokista toivuttuaan ennakkosuosikki TiPS alkoi ottaa peliä hallintaansa, mutta todelliset maalipaikat jäivät vähiin PKn puolustaessa sitkeästi ja puoliajalle mentiinkin punamustien 1-0 johdossa.


Toisella puoliajalla ottelun käsikirjoitus oli selvä, TiPS hakee vimmatusti tasoitusta ja PK pyrkii puolustamaan ja iskemään terävillä vastahyökkäyksillä toisen maalin, mikäli mahdollista. Vaikka kyseessä olikin jo kuudes peli neljän päivän sisällä, niin PKn laaja materiaali auttoi tyttöjä jaksamaan. TiPSin materiaali oli reilusti kapeampi, mutta kuin vimmattuna vihreät jaksoivat herkeämättä aiheuttaa korkealla prässillään ongelmia PKn pelaamiselle. Lopulta tikkurilalaisten painostus palkittiin noin 5 minuuttia ennen loppua. Vapaapotku pamahti noin 25stä metristä vastustamattomasti yläriman kautta ottelun hahmoihin kuuluvan PKn maalivahti Emma Immosen selän taakse.

Näissä 1-1 lukemissa lähdettiinkin 2x10min jatko-otteluun, joka alkoi punamustien kannalta katastrofaalisesti, sillä ei ollut pelattu kuin pari minuuttia kun puolustuksessa sattui pieni kommunikaatiokatkos ja TiPSin hyökkääjä pääsi toppareiden välistä vastustamattomasti nokikkain Immosen kanssa. Terävä vastaantulo ei tällä kertaa auttanu vaan pallo oli vastustamattomasti verkossa ja kaikki näytti tikkurilalaisten kannalta hyvältä. Ja vaikka peliä olikin jäljellä vielä noin 15 minuuttia, putosivat leuat PKn vaihtopelaajien keskuudessa uhkaavasti rintaan. Valmennus ei kuitenkaan huolestunut, vaan omiin luotettiin loppuun saakka.

Maalin jälkeen osat taas vaihtuivat kun punamustat hakivat vimmatusti tasoitusta. Vielä jatko-ottelun ensimmäisellä puolikkaalla PK sai kulman ja Marie Mäkinen toimitti pallon rangaistusalueelle. Pienen paniikin jälkeen TiPS onnistui purussaan, mutta pallo päätyi noin 25 metriin Elisa Ikosen jalkaan, joka täräyttikin pallon kasuaalisti riman alle maalivahdin ulottumattomiin.

Jatko-ottelun toisella puoliajalla jalka alkoi painaa molemilla ja paikat jäivät vähiin. PKlla oli vielä viimeisillä sekunneilla loistava mahdollisuus kulmapotkusta, mutta Venla Kilpeläisen pusku suuntautui parikymmentä senttiä takatolpan ohi. Tuomarin puhaltaessa pilliin loppuvihellyksen merkiksi oli edessä rangaistuspotkukilpailu, aivan kuten joukkueiden edellisessäkin turnauksessa tapahtuneessa kohtauksessa Ruotsissa kauden alussa, jolloin TiPS veti pidemmän korren.

Kun TiPSin ensimmäinen potkaisija epäonnistui ja PKn kaikki kolme potkaisijaa, Marie Mäkinen, Emma Varmanen ja Martta Laitinen onnistuivat omissa suorituksissaan oli peli sillä selvä ja juhlat olivat valmiina alkamaan. Edellisten ikäluokkien seuralle tuomat Laura Kalmari- turnauksen hopea- ja pronssimitalit kirkastuivat kultaisiksi ja Suomessa ainutlaatuisen loistava mitaliputki sai jatkoa. Maajoukkuevalmentaja Marko Salorannan puheen jälkeen Emma Immonen pääsi vihdoin nostelemaan kauan odotettua kannua kohti taivasta ja juhlat pääsivät alkamaan!


Joukkueessa pelasivat

1 Oona Uusimaa

2 Iida Astala

3 Maj Barck

5 Marie Mäkinen

6 Dolma Gurung

8 Martta Laitinen

9 Emma Varmanen

10 Natalia Rosenborg

11 Malla Ruotsalainen

14 Roosa Kasurinen

15 Venla Kilpeläinen

16 Lotta Puttonen

21 Elisa Ikonen

22 Emma Immonen

24 Sara Aalto

27 Venla Mäkelä

30 Nea Helminen

37 Sofia Nuutinen

63 Ella Leskelä