Onnittelut Jannu Seppäselle!

Kuten PK-35 tiedotti jo aiemmin kesällä, seura julkaisee kesä- ja heinäkuun Kuukauden vapaaehtoisten nimet elokuun alkupuolella. Kesäkuun Kuukauden vapaaehtoiseksi on valittu tyttöjen 02-ikäluokan joukkueenjohtaja Jan Seppänen, 40.

Tehtävässään nyt toista kautta toimivalla ”Jannulla” on pitkä PK-tausta. Hän osallistui punamustien ensimmäisiin harjoituksiin Pihlajamäen kentällä ollessaan vasta 4-vuotias.

- Kun peli pyöri kentän toisessa päässä, aloin tehdä hiekkakakkuja, ja kun pallo tuli lähelle, osallistuin taas peliin. Saan kuulla tästä vielä tänäkin päivänä, Seppänen kertoo huvittuneena.

Jannu pelasi PK-35:ssä C-junnuihin saakka ja on aikuisiällä toiminut seurassa sekä valmentajana että joukkueenjohtajana. Kun hänen lapsensa kiinnostuivat jalkapallosta, PK-35 oli käytännössä itsestäänselvä seuravalinta.

- Aloitin P00-ikäluokassa isävalmentajana, kunnes siirryin ysiyseihin ensin valmentajaksi ja sitten joukkueenjohtajaksi, minkä jälkeen toimin kuusi vuotta T02:ssa toisena valmentajana. Joukkueenjohtajana mukavinta on järjestää peli- ja turnausmatkoja. On hienoa, kun kommunikointi valmennuksen kanssa toimii. Palkitsevinta on nähdä joukkueen nauttivan ja menestyvän eri turnauksissa, Jannu sanoo.

- Ikäluokassamme on yhteensä kolmisenkymmentä pelaajaa, joista on muodostettu kilpa- ja haastejoukkue. Joukkueenjohtajan työn varjopuoliin kuuluu, ettei ajankäytön määrää aina ymmärretä. Onneksi löytyy vanhempia, jotka ovat valmiita tarjoamaan tärkeää apua esimerkiksi matkajärjestelyissä.

Seppänen myöntää, että joukkueenjohtajan kuluttamasta ajasta huolimatta aina löytyy myös tyytymättömiä. Kaikkia ei hänen mukaansa yksinkertaisesti pysty miellyttämään. Ja mitä vanhempia pelaajat ovat, sitä useammin joutuu tekemään vaikeitakin päätöksiä, jotka on toisinaan tehtävä lähes yksinvaltiaan tavoin.

- Koen joka tapauksessa tärkeää yhteisöllisyyttä niin ikäluokassamme kuin koko seurassamme. On hienoa, että seuran toimisto on nyt Pihliksen kentällä, missä tapaa yhä samoja tyyppejä kuin tapasin junnuaikoinani. Kaikki moikkaavat toisiaan ja juttelevat toistensa kanssa, Jannu jatkaa.

- Aavalla on mukava tavata muidenkin kuin oman joukkueen vanhempia. Vaikka seurassa on paljon yhteisöllisyyttä, tyttö- ja poikapuolen välistä yhteistyötä voisi lisätä ja tiivistää. Esimerkiksi yhteiset aamutreenit olivat hyvä idea. Tyttöfutis ei ole mitään potkupalloa.

Seppänen sanoo valinnan Kuukauden vapaaehtoiseksi tulleen hänelle täytenä yllätyksenä ilman mitään odotuksia. Jannu, kuten jokainen muukin valittu, saa palkinnoksi Puhos Intersportin lahjakortin.

- Haluan toivottaa kaikille peekoolaisille hyviä pelejä syyskaudelle, ja muistakaa samalla pitää hauskaa! Moikataan kun tavataan!

PK-35 onnittelee Jannu Seppästä valinnasta Kuukauden vapaaehtoiseksi ja toivottaa hänelle erinomaista futiskauden jatkoa!