Valmennuspäällikön mietteitä

PK-35:n uusi valmennuspäällikkö Sergio Almenara on aloittanut tutustumisen punamustien seuraorganisaatioon, valmentajiin ja pelaajiin. Joukkueet voivat siis varautua, että hän vierailee eri ikäluokkien harjoituksissa kentän laidalla.

Almenara palkattiin tehtävään, koska PK-35 halusi ammattitaitoisen henkilön opastamaan valmentajia oikeaan suuntaan ja auttamaan heitä pelaajien tavoin jatkuvasti kehittymään. Sergio osallistuu seuran muiden työntekijöiden kanssa punamustien oman identiteetin ja pelaajakehityspolun rakentamiseen.

Ennen kuin lähiaikoina haastattelemme Sergioa ja esittelemme hänet tällä sivustolla, annamme nyt hieman esimakua hänen ajatuksistaan. Hän vastasi kolmeen esittämäämme kysymykseen.

1) Kuinka olet kokenut tämän PK-35:n tarjoaman työtilaisuuden?

- Olen saanut erittäin lämpimän vastaanoton. Tämä työnkuva tuntuu itselleni oikein sopivalta, sillä koen olevani nyt oikeassa paikassa.

2) Mitä toivot saavuttavasi seurassa?

- Tärkein asia on, että seuran sisältä löytyy ihmisiä, joilla on kova halu kehittää toimintaamme. Lähtökohtana on hyvä asenne, minkä jälkeen on kyettävä lisäämään ja kehittämään seuran resursseja.

3) Kuinka kuvailisit valmennus- ja kasvatusfilosofiaasi?

- Pelaajalähtöisyys on seuran arvomaailman ykkösasia. Pelaajista on välitettävä ja huolehdittava. Heille on luotava ympäristö, jossa he voivat kantaa itsenäisesti vastuuta ja saavat mahdollisuuden kehittyä progressiivisesti.

PK-35 kiittää Sergioa vastauksista ja toivottaa hänelle erinomaista futiskauden jatkoa!