Nollaykkösissä uutta virtaa!

PK-35:n ja PPJ:n P01-ikäluokan yhdistelmäjoukkue on ollut koossa nyt vajaan kuukauden. Toiminta on lähtenyt hyvin käyntiin, mistä osoituksena oli voitto HJK:n 02-joukkueesta kauden ensimmäisessä harjoitusottelussa.

Viime kauden jälkeen rakennettu yhdistelmäjoukkue koostuu noin 50-prosenttisesti PK-35:n ja PPJ:n pelaajista. Ryhmä on hitsautumassa yhteen ilman ongelmia, sillä pelaajat tiesivät ja tunsivat toisensa jo etukäteen pelattuaan vuosien varrella useasti vastakkain.

  • He tulevat keskenään hyvin toimeen. Joukkueessa on tosi positiivinen ilmapiiri ja harjoituksissa paljon parempi tempo kuin mihin olin tottunut PPJ:ssä, yhdistelmäjoukkueen vastuuvalmentaja Fredrik Vikström kertoo.

"Freda" valmensi PPJ:ssä neljä vuotta juuri nollaykkösiä ja sitä ennen seuran vuotta vanhempaa ikäluokkaa sekä FC Espoon B-junnuja. Koska sekä PK-35:n että PPJ:n 01-ikäluokalla oli ongelmia pelaajamäärän kanssa, yhdistyminen on jo nyt osoittautunut erinomaiseksi ratkaisuksi.

  • Kilpatason toiminta vie tässä iässä paljon aikaa, mihin kaikki pelaajat eivät syystä tai toisesta ole valmiita. Mukana ovat nyt kahden seuran motivoituneimmat pelaajat, mitä kautta he ovat saaneet futista kohtaan ihan uuden piristysruiskeen, Freda jatkaa.
  • Tämän viimeisen C-junnuvuoden tärkein tavoitteemme on valmistaa pelaajia ensimmäiseen B-junnukauteen, jolloin he joutuvat pelaamaan ikäistään vanhempia vastaan. Keskitymme tämän takia paljon yksilökehitykseen, joskin tietysti joukkuepelaamisen kautta. Lupasimme jo try outissa, ettei kukaan jää kaudella ilman peliaikaa tai edes vähälle peliajalle.

Vikström korostaa, että joukkueessa huomioidaan jokaisen pelaajan yksilöllinen kehitys. Tavoitteena on tarjota kaikille mahdollisimman monipuoliset eväät vaativaan ensi kauteen.

  • Satsaamme pelipaikkakohtaiseen harjoitteluun, joka toteutetaan usein pienryhmissä. Treeneissä esimerkiksi laitapelaajat keskittävät, hyökkääjät tekevät maaleja, ja niin edelleen. Kun pelaamme harjoituksissa, jokainen saa kokemusta omasta pelipaikastaan.   

Yhdistelmäjoukkue on Fredan mukaan kummankin seuran etu. Kun toiminta kehittyy, se voi eräänlaisena pilottihankkeena tarjota rohkaisevaa esimerkkiä myös nuoremmille ikäluokille.

PK-35 toivottaa P01-yhdistelmäjoukkueelle erinomaista kautta 2016!