Onnittelut Juha Lapille!

PK-35:n P05-ikäluokassa joukkueenjohtajana toimiva Juha Lappi on valittu seurassa elokuun Kuukauden vapaaehtoiseksi. Kuten muutkin valitut, hän saa palkinnoksi Puhos Intersportin lahjakortin.

Lappi aloitti tehtävässään syksyllä 2011 hänen nuoremman poikansa liityttyä PK-35:een. Aluksi koko nollavitosten ikäluokka toimi yhdessä, kunnes pari vuotta sitten ryhmä jaettiin haaste- ja kilpajoukkueeseen, johon Juha jäi tekemään ansiokasta työtään.

- Minulla ei ollut aiempaa futistaustaa tai kokemusta urheiluseuratoiminnasta, mutta hyvin tämä on sujunut. En ole kohdannut vuosien varrella mitään suuria ongelmia. Vanhempi poikani siirtyi viime vuonna seuran nollaykkösiin, joten voi sanoa, että olen poikieni kautta tutustunut niin jalkapalloon kuin PK-35:een, Lappi kertoo.

Juha korostaa vahvoin äänenpainoin seuran roolia joukkueiden tukena. Vaikka hänellä ei ole käytännön kokemusta muista seuroista, hän tietää, että PK-35:n vakituiset työntekijät auttavat joukkueita hyvin aktiivisesti verrattuna siihen, mitä tapahtuu useissa muissa ympäristöissä.

- Seuran tuki ja korvaamaton apu näkyvät esimerkiksi harjoitusvuorojen jaossa. Moni ei tajuakaan, kuinka paljon joukkueenjohtajia tuetaan ja autetaan. Tässä seurassa on helppo toimia jojona, Juha kiittelee.

- Tämä on toimintaa, joka vaatii suunnitelmallista organisointia sekä seuralta että joukkueilta. Treenivuorojen lisäksi esimerkiksi turnausjärjestelyt ja valmentajien rekrytointi eivät ole ihan yksinkertaisia asioita.

Juhan mielestä on etu, että PK-35:ssä toimii suhteellisen vähän pelaajien vanhempia vastuuvalmentajina. Hän painottaa valmentajien koulutustaustan merkitystä lasten ja nuorten liikuntaharrastuksessa. Isä- ja äitivalmentajien rooli on häneen mukaansa lähes aina hieman kyseenalainen.

- On hienoa, että PK-35 on alkanut satsata nuorimpien ikäluokkien toimintaan. Kilpa-, haaste- ja harrastepuoli toimivat seurassa aika hyvin yhdessä, mutta aina on tietysti parannettavaa. Vaikka pelaaja ei kuuluisi ikäluokkansa kilpajoukkueeseen, on tärkeää pitää hänen motivaatiotaan yllä. Tässä voisi olla yksi kehityskohde.

Lappi kokee joukkueenjohtajan työn palkitsevimmaksi anniksi poikien menestyksen peleissä ja turnauksissa. Jos joukkue ei saavuta voittoja, vanhemmiltakin alkaa tulla palautetta.   

- En halua puuttua peluutukseen, valmennustyyliin tai harjoittelun sisältöön. Valmentajat tekevät aina parhaansa, mutta saavat joskus aiheetonta kritiikkiä. Omassa joukkueessamme on hyvä tilanne, sillä Juuso Mattila on erinomainen valmentaja. Pojat tykkäävät hänestä tosi paljon ja lähtevät aina mielellään treeneihin, Juha jatkaa.

- Joukkueessamme on lisäksi äärimmäisen hyvät ja aktiiviset vanhemmat. Kaikki perheet osallistuvat kiitettävästi esimerkiksi turnausten kahviotoimintaan. Pyrin itse olemaan mahdollisimman usein treeneissä paikalla ja pitämään vanhempiin hyvän keskusteluyhteyden.

Valinta Kuukauden vapaaehtoiseksi tuli Lapille täytenä yllätyksenä. Juha muistuttaa, että seurassa on koko joukko häntä itseään kokeneempia vapaaehtoistoimijoita.

- He kaikki tekevät erittäin tärkeää ja arvokasta työtä!

PK-35 onnittelee Juha Lappia valinnasta ja toivottaa hänelle antoisaa futissyksyä!