Tasaista kehitystä

Kun futiskausi 2016 on edennyt jo syyskuuhun, on sopiva hetki kerrata PK-35:n nuorisopäällikön Juuso Mattilan kanssa kuluvan vuoden tapahtumia sekä kääntää samalla katse tulevaan.

Punamustien nuorimmista poikaikäluokista vastaava Mattila on erittäin tyytyväinen vuoden 2016 Minifutikseen, johon saapui onnistuneen markkinoinnin kautta ennätysmäärä lapsia. Toiminnan päätarkoituksena on tutustuttaa heidät jalkapalloon ja seuratoimintaan sekä muodostaa heistä syksyllä seuran nuorimman varsinaisen joukkueen runko.

- Olemme saaneet tartuttettua Minifutiksen lapsiin sopivasti tietoutta seurastamme. Lisäksi tämän hetken nuorimmassa ikäluokassamme eli 2010 syntyneissä on lähes kolmekymmentä pelaajaa. Jatkan siinä todennäköisesti itse valmentajana, Mattila sanoo.

- Myös 2008 ja 2009 syntyneet ovat aktiivisia ja laadukkaita joukkueita. Niillä on hyvät taustat, ammattitaitoinen valmennus, ja jokaiselle pelaajalle löytyy oman tasoista toimintaa. Tämä on tasoryhmien ansiota. 

Minifutiksen lisäksi PK-35:n hiihtoloma- ja kesäleirien sekä punamustien ja naapuriseura Käpylan Pallon järjestämän Talviliigan osallistujamäärät rikkoivat aiemmat ennätykset. Ensi vuoden leireille odotetaan vähintään vastaavia määriä, kun taas tulevassa Talviliigassa pelaa yli kuusisataa joukkuetta, mikä on satakunta enemmän kuin viime talvena.

PK-35:n turnausten, kuten Helsinki Openin, Käpylä Cupin ja viime viikonloppuna pelatun Aava-turnauksen järjestelyt toimivat odotetun mallikkaasti. Viimeksi mainitun tapahtuman tuotot ohjattiin suoraan seuran Junioriapuun, joka tukee vähävaraisten perheiden lasten futisharrastusta. Tulevana viikonloppuna puolestaan on vuorossa 2004-08 syntyneille tyttöjoukkueille suunnattu Stadi Open.

- Aiomme jatkossa satsata seuramme eri ikäluokkien yhteiseen valmennuslinjaan sekä tietysti valmennuksen laatuun. Linjaukset koskevat niin 5v5-, 8v8- kuin 11v11-pelimuotoja, mikä lisää ja tiivistää ikäluokkien välistä yhteistyötä. Valmentajat saavat näin uusia ideoita ja pääsevät kehittämään omaa toimintaansa, Mattila jatkaa.

- On selvää, että uudet hyvät valmentajat ovat aina tervetulleita punamustiin. Meidän on edelleen kehitettävä seuramme statusta, jotta tähän suuntaan olisi lisää imua. Olen joka tapauksessa tyytyväinen kokonaisuuteen. Tästä on hyvä jatkaa kohti vuotta 2017.

PK-35 toivottaa koko jäsenistölleen erinomaista futissyksyä!