Roosa ja Ronja Irlantiin

PK-35 Vantaan puolustaja Roosa Toivanen ja hyökkääjä Ronja Ikonen valittiin TU19-maajoukkueeseen, joka pelaa ensi kuussa EM-jatkokarsintaturnauksen Irlannissa.

Suomen tavoitteina ovat lohkovoitto ja paikka elokuussa Pohjois-Irlannissa pelattavassa EM-lopputurnauksessa. Joukkue kohtaa jatkokarsintaotteluissaan 4.4. Ukrainan, 6.4. Skotlannin sekä 9.4. Irlannin. Kuuden lohkovoittajan lisäksi paras kakkonen selviytyy lopputurnaukseen.

- Meillä on vuosi vuodelta yhä taitavampia pelaajia kentän kaikilla osa-alueilla. Vaikka päätavoitteena on kouluttaa heitä kohti naisten A-maajoukkuetta, tässä vaiheessa olisi erittäin tärkeää päästä EM-lopputurnaukseen ja sitä kautta kenties myös ensi vuoden U20 MM-kisoihin, Suomen päävalmentaja Marianne Miettinen sanoo Palloliiton verkkosivuilla.

- U23-naisten maajoukkuetoimintamme on koko ajan yhä tiiviimpää. Jos pelaaja ei nyt mahtunut karsintajoukkueeseen, tie naisten A-maajoukkueeseen ei ole tukossa. Päinvastoin. Pelaajat kehittyvät eri aikoihin, joten ovi on avoinna ihan jokaiselle.

PK-35 onnittelee Roosaa ja Ronjaa maajoukkuekutsuista sekä toivottaa heille onnistumisia EM-jatkokarsintaturnaukseen!