Tytöillä erikoinen maaottelu

PK-35:n Filippa Kilponen ja Elli-Noora Kainulainen pelasivat torstaina koko ottelun, kun Suomen TU17-maajoukkue (1.1.2000) kärsi 0-5-vierastappion Tshekille.

Peli ratkesi jo ensimmäisen puoliajan loppupuolella kotijoukkueen viimeisteltyä kymmenessä minuutissa neljä maalia. Suomi koki ottelussa harvinaista epäonnea, sillä avausjaksolla loukkaantui maalivahti Riina Isokääntä ja toisella puoliajalla hänen korvaajansa Kiira Kaivola.

Kummankin veskarin jouduttua lopettamaan pelin kesken Suomen maalivahdiksi meni PK-35:n kenttäpelaaja Jasmin Leppioja, joka oli juuri odottanut vaihtoa hyökkääjäksi. Joukkueen päävalmentajana ottelussa toiminut Pekko Söderström sanoo Palloliiton verkkosivuilla, ettei muista aiemmin olleensa mukana vastaavanlaisessa pelissä.

- Kumpikin maalivahti oli kuitenkin jo ottelun aikana ihan kunnossa, mutta mitään riskejä ei tietenkään voinut ottaa. Siitä olen todella ylpeä, että pelaajien asenne oli kohdallaan, kun Kiira joutui vaihtoon. He päättivät taistella ja tekivätkin niin, Söderström kommentoi.

- Yksittäinen asia, missä olimme jatkuvasti ongelmissa, oli Tshekin laitapelaaminen. Vastustajamme loivat puolustajiamme vastaan ylivoimia ja keskittivät hyvin. Puolustimme boksiamme ihan hyvin 27. minuutille saakka. Meidän on parannettava etenkin 1v1-pelaamistamme. Otteluissa tulee vaikeita hetkiä, joista on vain päästävä yli.

PK-35:n Helmi Kiljunen ei saanut torstaina peliaikaa. Suomi kohtaa Tshekin tuplamaaottelun toisessa osassa jo lauantaina. Peli alkaa Suomen aikaa kello 12:30.

PK-35 toivottaa maajoukkuetytöille hyvää leirin jatkoa ja onnistumisia lauantaiksi!