Tytöille niukka tappio

Suomen TU17-maajoukkue (1.1.2000) pelasi lauantaina Tshekkiä vastaan vieraissa kaksoismaaottelun toisen osan. Avausosa oli päättynyt torstaina selvään 5-0-kotivoittoon.

Lauantaina nähtiin huomattavasti tasaisempi ottelu kuin torstaina. Kesän EM-kotikisoihinsa valmistautuva Tshekki voitti 1-0, mutta Suomi oli pelissä hyvin mukana.

PK-35:n Filippa Kilponen ja Helmi Kiljunen pelasivat koko ottelun, kun taas Jasmin Leppioja ja Elli-Noora Kainulainen vaihdettiin kentälle 55 minuutin kohdalla.Tshekin maali syntyi ensimmäisellä puoliajalla.
 
- Tavoitteemme oli saada ehjä 80-minuuttinen ja sen saimme. Olimme aiempaa jämäkämpiä 1v1-tilanteissa ja pelasimme tilanteet kunnolla loppuun saakka, Suomen päävalmentajana toiminut Pekko Söderström sanoi Palloliiton verkkosivuilla.
 
- Pelien tempo oli kova. Pystyimme pelin edetessä parantamaan pallonhallintaamme, mikä on tietysti hyvä asia. Nämä ottelut antavat pelaajille hyvää tietoa siitä, missä kansainvälinen taso menee.

TU17-maajoukkueen seuraava tapahtuma on 3.-7. heinäkuuta Virossa pelattava UEFA Development Tournament. Koska Suomi jäi niukasti EM-kisojen ulkopuolelle, on erittäin tärkeää, että pelaajat saavat joka tapauksessa kansainvälistä kokemusta.

PK-35 toivottaa maajoukkuetytöilleen erinomaista futiskauden jatkoa!