Onnittelut herrasmiehille!

PK-35 on tehnyt normaalikäytäntöönsä piristävän poikkeuksen, sillä seuran Kuukauden vapaaehtoiseksi on tällä kertaa valittu useampi kuin yksi henkilö. Maaliskuun palkinnon saa Pihlajamäen kentän eli Aava Areenan maineikas herrasmieskerho.

Kyseessä on punamustien ja miksei koko Helsingin mittakaavassa legendaarinen seurue, joka on päivästä, vuodesta ja vuosikymmenestä toiseen kokoontunut Pihliksen pukukoppirakennukselle elämään futista ja viettämään muutakin laatuaikaansa. Ryhmään kuuluu hieman näkökulmasta riippuen kymmenkunta PK-henkistä herrasmiestä.

- Otamme valinnan suurena kunnianosoituksena ja palkinnon tietysti erittäin tyytyväisinä vastaan, seurueen vakiojäsen ja PK-35:n kunniapuheenjohtaja Timo ”Assu” Asikainen kiittää.

- Olemme kuin elävä solu, joka uusiutuu jatkuvasti. Ryhmämme on muotoutunut pikkuhiljaa ja ollut viime aikoina kasvussa. Joku saattaa olla tietyn ajan poissa, mutta meitä on säännöllisesti koossa 4-6 henkilön perusporukka.

Päivittäin yhteen kokoontuvat herrasmiehet edustavat mitä puhtaimmillaan sekä paikallista seurayhteisöllisyyttä että universaalia jalkapallokulttuuria. Kentän laidalla kahvinjuonnin lomassa puhutaan tietysti futiksesta, pelataan vakioveikkausta, esitetään kinkkisiä tietokilpailukysymyksiä, ihmetellään ympärillä muuttuvaa maailmaa, jaetaan yhteiset ilot ja surut.

Ryhmän jäsenet ovat totta kai aktiivinen osa PK-35:n monimuotoista vapaaehtoistoimintaa. Seurasta tuskin löytyy tehtävää, johon he eivät olisi valmiita osallistumaan tai johon eivät olisi jo osallistuneet.
- On aivan upeaa, että tällainen seurue on olemassa. PK-35 on meille tietysti ratkaisevan tärkeä taustavoima, mutta välillemme on samalla syntynyt vahvoja ystävyyssuhteita, Asikainen sanoo.

- Vakioveikkaus on meille ikään kuin tekosyy kokoontua säännöllisesti yhteen. Sijoitamme kimppariviimme 2 euroa per henkilö, joskin harvojen voittojen jälkeen panos saattaa kasvaa. Sanotaan näin, ettei kukaan ole tätä kautta ainakaan rikastunut.

Aava Areenan toimisto- ja pukukoppirakennus sekä sen edusta ovat herrasmiehille kuin toinen koti. Vaikka kenttäalue ja sen sosiaalitilat ovat vuosien varrella kehittyneet merkittävästi, ainutlaatuinen ystäväporukka on pysynyt ikiomalla paikallaan ja pitänyt yhtä jo kaukaa viime vuosituhannen puolelta.

- On loistavaa, että seuran olosuhdepuolella suunta on koko ajan vahvasti eteenpäin. Tämä on vaatinut tietyiltä tahoilta myös henkilökohtaista panostusta. Seurajohtoon on löytynyt juuri oikeita ihmisiä. On muistettava, että PK-35 olemme me kaikki yhdessä, Asikainen jatkaa.

- Paitsi olosuhteita, olemme parantaneet merkittävästi myös tiedonvälitystämme. Seuran kehittäminen on kuin neverending story. Taustalta löytyy koko joukko ruohonjuuritason tekijöitä, joiden työ on ehkä näkymätöntä, mutta sitäkin arvokkaampaa.

PK-35 onnittelee Aava Areenan herrasmiehiä lämpimästi valinnasta maaliskuun Kuukauden vapaaehtoiseksi ja toivottaa heille erinomaista futiskautta 2017!

- Kuukausia ja palkittavia riittää. Palkitseminen on aina tervetullutta, jos perustelut ovat kohdallaan, Asikainen lisää.

- Kentän laidalla tavataan!

Niinpä niin, kirjaimellisesti!