Maajoukkuetytöille niukka tappio

PK-35 Vantaan puolustaja Roosa Toivanen oli TU19-maajoukkueen avauskokoonpanossa ja pelasi 69 minuuttia, kun Suomi hävisi torstaina EM-jatkokarsintaturnauksen toisessa ottelussaan Skotlannille maalein 1-2 (0-0).

Skotit siirtyivät johtoon 51 minuutin kohdalla, mutta Emmaliina Tulkki viimeisteli tasoituksen vain hetkeä myöhemmin. Ottelun ratkaisumaali nähtiin 72 minuutin pelin jälkeen rangaistuspotkusta.

- Skotlannin valmentaja totesi pelin jälkeen, että he eivät ehkä ansainneet voittoa. Mutta kyllä sen silloin ansaitsee, kun tulos sen kertoo. Tytöt pelasivat hyvää futista, joten tuntuu todella pahalta heidän puolestaan, Suomen päävalmentaja Marianne Miettinen harmitteli Palloliiton verkkosivuilla.

Suomi oli ottanut jatkokarsintaturnauksen avauspelissään 5-0-murskavoiton Ukrainasta. Joukkue pelaa päätösottelunsa tulevana sunnuntaina Irlantia vastaan. Elokuussa Pohjois-Irlannissa pelattavaan EM-lopputurnaukseen etenevät järjestäjämaan lisäksi lohkovoittajat sekä paras lohkokakkonen.

- Jatkopaikka ei ole enää omissa käsissämme. Lähdemme viimeiseen otteluun tekemään vain omaa suoritustamme, Miettinen jatkoi.

PK-35 toivottaa Roosalle sekä Suomen koko maajoukkuelle erinomaista Irlanti-peliä!