Antoisa valmentajakoulutus

PK-35 järjesti lauantaina 5. joulukuuta kauden ensimmäisen sisäisen valmentajakoulutuksensa. Aava Areenalle oli saapunut vierailevaksi kouluttajaksi mm. sensomotoriikka- ja mentaalivalmennukseen erikoistunut Jouko "Jokeri" Mikkola, joka on toiminut mm. viisitoista vuotta golfin ammattivalmentajana.

Koulutuksessa puhuttiin useille valmentajille uutta asiaa. Tarkoituksena oli tarjota jokapäiväiseen valmennukseen, pelaajakehitykseen sekä vuorovaikutukseen työkaluja ja tuoretta ajateltavaa.

Mikkola käsitteli urheilijoiden motorisia taitoja, yksilöllisiä ominaisuuksia ja tapoja ajatella, sekä avasi keinoja tehdä persoonallisuusanalyysiä. Meissä jokaisessa on piirteitä niin ekstrovertista kuin introvertista ihmistyypistä, mutta näistä jompikumpi puoli elää meissä vahvempana. Mikkola tarjosi lisäksi hyviä käytännön esimerkkejä eri joukkuepeleistä, kuten jalkapallosta, lentopallosta ja jääkiekosta.

PK-35:n valmentajista koulutukseen osallistuivat Juuso Mattila, Akan Okomoh, Rami Rantanen, Dieudonne Mavunda, Jari Kero, Matti Winter, Jani Jyrkönen, Raine Mikkola, Ville Vepsäläinen, Samuel Siikonen, Petteri Salo, Henrik Salmelainen ja Kimmo Saastamoinen.

  • Tänään käsiteltävistä asioista on usein puhuttu yleisellä tasolla, mutten ole tätä ennen kuullut keskustelua pintaa syvemmältä, punamustien 2005-06 syntyneitä tyttöjä valmentava Siikonen sanoi jo esittelykierroksella koulutuksen aluksi.

PK-35 kiittää kaikkia koulutukseen osallistuneita valmentajia sekä erityisesti kouluttaja Jokeri Mikkolaa!