Onnittelut Jukka Vapaatalolle!

P03/2:n joukkueenjohtaja Jukka Vapaatalo on valittu PK-35:ssä toukokuun Kuukauden vapaaehtoiseksi. Hän saa aiempien valittujen tavoin palkinnoksi Intersport Puhoksen lahjakortin.

Vapaatalo on toiminut poikien 03-ikäluokassa sen perustamisesta saakka eli vuodesta 2009. Joukkueet jaettiin alkuaikoina kaupunginosittain Pihlajamäkeen ja Viikkiin. Jukka ja hänen poikansa olivat mukana Pihliksen puolella. 

- Minulla ei ollut seurasta tai muutenkaan futiksesta aiempaa kokemusta. Kun joukkue tarvitsi taustahenkilöitä, jäin eturiviin muiden astuessa askeleen taaksepäin. Aktiivisia vanhempia ja vapaaehtoisia tuntuu olevan koko ajan yhä vaikeampi löytää, Vapaatalo sanoo.

Vaikka joukkueenjohtajan töillä on välillä taipumus kasautua, Jukka vakuuttaa nauttivansa toiminnasta. Antoisinta on hänen mukaansa nähdä, kun motivoituneet pelaajat harjoittelevat ja pelaavat pilke silmäkulmassa tosissaan, mutteivät liian vakavasti.

- Seuran tuesta ja avusta on joukkueenjohtajalle aivan korvaamatonta hyötyä. Aiemmin kaikki asiat oli hoidettava itse, mutta viime vuosina on tapahtunut merkittävää kehitystä, Jukka kiittelee.

- Mahdollisiin ongelmatilanteisiin etsitään nyt yhdessä ratkaisuja. Esimerkiksi jos joukkueesta puuttuu pelaajia tai valmentajia, seura tarjoaa kaiken apunsa. Ajatustenvaihto ja jatkuva halu kehittää toimintaa ovat erittäin tärkeää pääomaa.

Jukka on jämpti, luotettava ja huolellinen joukkueenjohtaja, joka ei jätä asioita puolitiehen. Pelaajia on vuosien aikana tullut ja mennyt, mutta jokainen on lopulta löytänyt paikkansa. 

- Pidän kovasti seuramme yhteisöllisyydestä. Pihliksen kentällä on tullut tutustuttua uusiin ihmisiin, ja aina moikataan kun tavataan. Veri vetää yhä toimintaan mukaan, sillä tämä antaa tosi paljon, Jukka jatkaa.

- Hankalinta joukkueenjohtajalle on töiden kasautuminen. Jos mukana olisi nykyistä enemmän vapaaehtoisia, hommia voisi jakaa. Haluankin toivottaa kaikki vanhemmat seuraamaan pelejämme ja mahdollisesti osallistumaan toimintaamme.

PK-35 onnittelee Jukka Vapaataloa lämpimästi valinnasta Kuukauden vapaaehtoiseksi ja toivottaa hänelle antoisaa futiskauden jatkoa!