Haastattelussa piirin tuleva puheenjohtaja

PK-35:n verkkotoimitus sai haastateltavakseen Mikael Anthonin, joka aloittaa vuoden 2016 alusta tehtävänsä Petri Vanhalan seuraajana Helsingin Piirin puheenjohtajana. Hän toimii lisäksi punamustien kanssa yhteistyötä tekevän PPJ:n varapuheenjohtajana.

Esitimme Anthonille ajankohtaisista futisaiheista tiukan kuuden kysymyksen suoran.

1) Terve Mikael, missä suomalainen jalkapalloilu menee joulukuussa 2015?

- Asiat ovat laajassa mittakaavassa kohtalaisen hyvin. Harrastaja- ja katsojamäärät ovat kasvussa, joten futis saa koko ajan lisää näkyvyyttä. Jos nykytilannetta verrataan esimerkiksi viiden tai kymmenen vuoden takaisiin aikoihin, toiminnassa on oikein positiivinen draivi.

2) Mitkä ovat Stadin futiksen tärkeimmät kehityskohteet?

- Haluaisin katsojamäärien kasvavan trendin yhä vahvistuvan niin Veikkausliigassa kuin alemmilla sarjatasoilla. Nyt eletään HJK:n ja HIFK:n välisen kilpailun sekä PK-35 Vantaan nousun myötä eräänlaista etsikkoaikaa. Odotan kannattajakulttuurin jatkuvaa kehitystä. Olemme tässä mielessä yhä hurjasti esimerkiksi Tukholmaa jäljessä. Ja vaikka olosuhteet ovat parantuneet, tarvitsemme niihin edelleen lisäinvestointeja. Helsinkiin mahtuu vielä lisää kenttiä.

3) Miksi pelaajakehitys ja joukkuepelin opettaminen tunnutaan jatkuvasti erotettavan toisistaan?

- En usko yhteen ainoaan oikeaan mantraan, mitä tulee pelitapoihin ja -järjestelmiin. Asioita voi tehdä monin eri tavoin. Kaikkien kukkien on annettava kukkia. Voimme koko ajan oppia toisiltamme, sillä moninaisuus on rikkautta. Tulos mitataan lopulta kentällä.

4) Mitä PPJ:n varapuheenjohtaja sanoo seurasta nimeltä PK-35?

- Perinteitä riittää. Kyseessä on näkyvä seura sekä Helsingissä että kansallisesti. PK-35 satsaa kilpapuoleen vähän enemmän kuin PPJ, joka on lähinnä kaupunginosaseura. Seurojemme välinen yhteistyö tuntuu toimivan, mistä on tietysti oltava iloinen.

5) Mikä on vuoden 2015 paras suomalainen futisteko?

- Hans Backen palkkaamisesta miesten A-maajoukkueen päävalmentajaksi tuli hyvä fiilis. On syntynyt vaikutelma, että tämä homma voi toimia. Olen aika innostunut myös MM-karsintalohkostamme, joka on toki kovatasoinen, mutta Suomi ei ole vailla mahdollisuuksia. Odotan jo kovasti karsintojen alkua.

6) Missä suomalainen jalkapalloilu menee viiden vuoden päästä eli loppuvuodesta 2020?

- Vaikka kansainvälinen kilpailu on kiristynyt esimerkiksi Afrikan maiden myötä, pelaajakehityksemme tuottaa pelaajia Mestarien liigaan. Tulevien vuosien tiistai- ja keskiviikkoiltoina ei ole enää vaikeaa löytää ottelua, jossa on suomalaisia kentällä. Tätä kautta tapahtuu paljon muutakin kehitystä. Olen optimisti, sillä ennemmin tai myöhemmin pitkäjänteinen työmme palkitaan.

PK-35 kiittää Mikael Anthonia vastauksista ja toivottaa hänelle erinomaista futiskautta 2016!