Anthonille ja Robbielle tärkeä näyttöpaikka

PK-35:n poikien BSM-joukkueen pelaajat Anthon Kärki (2001) ja Robbie Azodo (2001) on valittu Suomen Palloliiton järjestämän UEFA A -valmentajakurssin malliryhmäleirille.

Eerikkilässä 14.-18. heinäkuuta pidettävälle leirille sai kutsun yhteensä 42 U18- ja U17-ikäistä (1.1.2000 ja 1.1.2001) pelaajaa. Tapahtuma on UEFA A:n malliryhmäleirin ohella tärkeä näyttöpaikka tulevien maajoukkuevalintojen kannalta.

- Anthon on työteliäs, aktiivinen ja hyvin liikkuva pelaaja, jonka jalat toimivat. Hänellä on lisäksi vaarallinen vasen jalka. Anthon on pelissä yleensä näkyvästi esillä, mikä on aina hyvä asia. Häneltä kaivataan nyt lisää tehoja, vaarallisuutta ja hyökkäysuhkaa, U16-maajoukkueen päävalmentaja Erkka V. Lehtola sanoo.

Anthon ja Robbie ovat Lehtolalle ja muille maajoukkuevalmentajille tuttuja pelaajia. Heillä on selvästi tunnistettavat pelaajaprofiilit sekä lupaavat näytöt jo takavuosilta. Vaikka maajoukkueikäluokissa riittää kovaa kilpailua, Lehtola painottaa, että pelaajilla on vielä useita vuosia aikaa ulosmitata potentiaalinsa.

- Robbien isoin valtti on puhdas nopeus, jonka varaan voi jo jotakin rakentaa. Hän kaipaa silti lisää pelinymmärrystä sekä ajatusta pallottomiin liikkeisiinsä. PK-35 ja B:n SM-sarja tuntuvat olevan sekä Anthonille että Robbielle tällä hetkellä juuri sopiva ympäristö.

PK-35 onnittelee Anthonia ja Robbieta leirikutsuista sekä toivottaa heille Eerikkilään onnistumisia!