Anthon debytoi maajoukkueessa

PK-35:n Anthon Kärki pelasi sunnuntaina ja tiistaina poikien U17-ikäluokan (2001) avoimessa PM-turnauksessa ensimmäisen ja toisen ottelunsa Suomen maajoukkueessa.

Anthon vaihdettiin sunnuntaina Ruotsia vastaan kentälle 51 minuutin kohdalla. Ottelu päättyi Suomen 0-2-tappioon. Tiistain Färsaaret-pelissä Anthon oli joukkueen avauskokoonpanossa ja pelasi 67 minuuttia. Suomi voitti ottelun maalein 2-1 (1-0).

- Oli kaikkien kannalta ehdottoman positiivinen asia, että kolme pelaajaa debytoi nyt maajoukkueessa, päävalmentaja Erkka V. Lehtola viittasi Ruotsi-pelin jälkeen Kärkeen, Oliver Antmaniin ja Henri Alamikkotervoon.

Ottelun alku Färsaaria vastaan oli Suomelta Lehtolan mukaan vahvaa pelaamista. Hän kuitenkin lisäsi, että maaleja olisi pitänyt pystyä tekemään enemmän kuin kaksi.

- Välillä tuli sellaisia jaksoja, ettei pelimme ollut oikein kontrollissa. Tällaisissa otteluissa on aina riskinsä, Lehtola sanoi Palloliiton verkkosivuilla.

PK-35:n BSM-joukkueessa pelaava ja Suomen vasemmalla laidalla vastuuta saanut Anthon kertoo olevansa tyytyväinen sekä pelien tasoon että omiin otteisiinsa. Hän tosin myöntää, että parannettavaakin löytyy.

- Olen saanut onnistumisia, mutta etenkin syöttämisessä ja ylipäätään pallokosketuksissa on yhä petrattavaa. Näitä asioita on nyt alettava treenata entistä enemmän, Anthon kommentoi.

- Kovatasoisissa maaotteluissa on juuri se etu, että näkee omat vahvuudet ja heikkoudet. Peleistä on joka tapauksessa jäänyt hyvä fiilis. 

Suomen seuraava ottelu Islannissa pelattavassa turnauksessa on torstaina Tanskaa vastaan. Joukkueiden loppujärjestys selviää lauantain sijoitusotteluiden perusteella.

- Toivotaan, että Tanska kaatuu. Olen luottavainen, Anthon jatkoi.

PK-35 onnittelee Anthon Kärkeä maajoukkuedebyytistä ja toivottaa hänelle onnistumisia tuleviin peleihin!