FC Kontu 50 vuotta!


Stadilaisseurojen tasavuotissyntymäpäivät saavat jatkoa, kun FC Kontu täyttää täydet viisikymmentä vuotta. Toissa syksynä kasikymppisiään viettänyt PK-35 onnittelee lämpimästi itähelsinkiläistä naapuriaan, joka juhlistaa 50-vuotista taivaltaan 19.-20. elokuuta kotikentällään Kontulan Rintinpolulla.

Vuonna 1967 perustetun monilajiseuran alkuperäinen nimi oli Kontulan Urheilijat. 80-luvulla jalkapallosta tuli seuran ykköslaji, kunnes toiminta muissa lajeissa vähitellen loppui. Vaikka miesten edustusjoukkue karsi vuonna 1986 noususta SM-sarjaan (nyk. Veikkausliiga), Kontu on historiansa aikana profiloitunut ennen kaikkea kasvattajaseuraksi. Toisaalta seuran naisilla on useiden vuosien pääsarjakokemusta.

- FC Kontu on pelaajamäärältään Helsingin suurimpia jalkapalloseuroja, jonka lajikirjo oli useiden muiden tavoin aluksi laaja. Kuningaslajimme profiloitui vuonna 1992 seuran ainoaksi lajiksi ja hyvä niin. Kontu on viime vuosina tehnyt hienoa työtä eri ikäluokkien systemaattisen ja laadukkaan valmennuksen parissa, PK-35:n puheenjohtaja Ari-Pekka Määttä sanoo.

- Useat seurat voisivat ottaa esimerkkiä FC Kontun mallikkaasta ja hyvästä työstä juniorien eteen. Kyseessä on Palloliitonkin palkitsema kasvattajaseura. Hieno työ on kantanut ja aivan varmasti kantaa hedelmää myös tulevaisuudessa. 

Vielä kerran sydämelliset onnittelut 50-vuotiaalle FC Kontulle!