VIIPURI-YHTEYS HE(LSI)NGISSÄ!

Ainutlaatuisia perinteitään aktiivisesti vaaliva PK-35 on alkanut tehdä yhteistyötä viipurilaisen FC Favoritin kanssa. Sopimuksella on tärkeä symbolinen merkitys, sillä PK-35 (alun perin Viipurin Pallokerho eli ViPK) perustettiin lähes tasan 82 vuotta sitten juuri Viipurissa.

FC Favorit on muutama vuosi sitten perustettu yksityinen seura, joka on alkanut määrätietoisesti kehittää toimintaansa. Joukkueita löytyy tällä hetkellä 6-12-vuotiaiden poikien ikäluokista, ja ainakin osa niistä osallistuu PK-35:n ja Käpylän Pallon järjestämään Talviliigaan sekä muihin turnauksiin. FC Favoritin 2009 syntyneet pelasivat punamustia vastaan jo kesän Helsinki Cupissa.

- Heidän joukkueensa eivät löydä riittävästi pelejä kotiympäristöstään, joten oli luontevaa alkaa tehdä yhteistyötä. On upeaa, että jalkapallo yhdistää kaupunkien välistä historiaa. FC Favorit haluaa kovasti kehittää pelaajiaan ja joukkueitaan, jotka pääsevät nyt pelaamaan meidän hyviin turnauksiimme ja olosuhteisiimme, PK-35:n toiminnanjohtaja Jukka Santala toteaa.

Viipurilaisseura järjestää toimintaansa kotikaupungissaan juuri samalla Papulan kentälla, jolla ViPK pelasi alkuvuosinaan 1930-luvulla. FC Favoritin ja poikkeuksellisesta historiastaan ylpeän PK-35:n välille luo sidettä lisäksi kummankin käyttämä punamusta väriyhdistelmä.   

- Yhteistyömme on meille mahdollisuus kehittää jalkapalloa, osallistua turnauksiin, järjestää yhteisiä harjoitustapahtumia, pelata futista Suomessa hyvissä olosuhteissa sekä kouluttaa valmentajiamme. Parhaat pelaajamme saattavat vielä jonakin päivänä pelata PK-35:ssä, FC Favoritin perustaja ja joukkueenjohtaja Aleksandr Dolgin sanoo.

- Tulevaisuudessa on mahdollista, että perustamme PK-35:n kanssa joko yhteisen seuran tai PK-35:n Viipuriin. Omistamme kaupungin keskustasta tontin, johon suunnittelemme jalkapallokenttää. Laitakaupungilla on stadion, jonka voisimme ostaa ja remontoida. Unelmamme on pelata vielä joskus Mestarien liigaa.

PK-35:n kunniapuheenjohtaja Timo Asikainen on innoissaan tuoreesta yhteistyökuviosta. Paitsi punamustissa, hän toimii aktiivisesti myös Viipurin Pamauksessa, joka on karjalaistaustaisten miesten muodostama seitsemän kertaa vuodessa kokoontuva yhdistys. Asikainen on vieraillut Viipurissa yhteensä viisi kertaa.

- Kun olin kaupungissa peekoolaisten kanssa seuramme 80-vuotisjuhlavuonna (2015), kävimme Papulan kentällä. Seurasimme hetken aikaa harjoituksia, luovutimme paikallisen joukkueen valmentajalle PK-35:n punamustan pallon ja vaihdoimme yhteystiedot. Kyseessä on FC Favoritin sama henkilö (Aleksandr Dolgin), jonka kanssa olemme nyt alkaneet tehdä yhteistyötä, ”Assu” kertoo. 

- Oli hienoa nähdä, että PK-35:n ensimmäisellä kotikentällä harjoittelee ja pelaa nyt aivan uusi sukupolvi. Pidän tätä seurojemme välistä tuoretta yhteistyötä erittäin positiivisena asiana. 

PK-35 kiittää FC Favoritia lämpimästi yhteisen taipaleemme lupaavista alkumetreistä!