Marie ja Emma EM-karsintaan

PK-35:n Marie Mäkinen ja PK-35 Vantaan Emma Immonen on valittu tyttöjen U17-ikäluokan (2001) maajoukkueeseen, joka matkustaa kuluvan kuun loppupuolella Sloveniassa pelattavaan EM-karsintaturnaukseen.

Suomen päävalmentaja Marko Saloranta kutsui mukaan yhteensä kaksikymmentä pelaajaa. Joukkue kohtaa turnauksessa maanantaina 23.10. Slovenian, torstaina 26.10. Maltan sekä sunnuntaina 29.10. Italian.

- Olemme tutkineet tarkasti etenkin Slovenian ja Italian. Pystyimme nyt soveltamaan valintoja vähän vastustajien mukaan ja miettimään, minkä tyyppisiä pelaajia tarvitsemme juuri näitä joukkueita vastaan. Meillä on todella hyvä tilanne, joka on siinä mielessä ikäväkin, että erittäin hyviä pelaajia jäi nyt ryhmän ulkopuolelle, Saloranta sanoo Palloliiton verkkosivuilla.

Joukkue lähtee Sloveniaan parin viikon kuluttua. Vaikka Suomen sarjakausi alkaa olla jo takana, Saloranta ei pidä tilannetta ongelmana. 

- Olemme keskustelleet seurojen ja talenttivalmentajien kanssa sekä pyrkineet laatimaan jokaiselle pelaajalle näille viikoille mahdollisimman yksilöllisen harjoitusohjelman. Toisaalta on ihan hyväkin, ettemme lähde turnaukseen suoraan seurajoukkuepeleistä. Taukoa on juuri sopivasti.

EM-jatkokarsintaan etenevät karsintaturnauksen ykkönen ja kakkonen sekä yhdentoista karsintalohkon viisi parasta lohkokolmosta. Ensi toukokuussa Liettuassa pelattavaan EM-lopputurnaukseen pääsee järjestäjämaan lisäksi seitsemän maata jatkokarsinnasta.

PK-35 onnittelee Marieta ja Emmaa maajoukkuekutsuista ja toivottaa heille onnistumisia tärkeisiin karsintapeleihin!