BIENVENIDO MIGUEL!

PK-35:n kanssa sopimuksen tehnyt Miguel Cervera toimii tulevalla kaudella seuran B-poikien päävalmentajana sekä miesten ykkösjoukkueen apuvalmentajana.

PK-35 toivottaa espanjalaisen ammattivalmentajan lämpimästi tervetulleeksi punamustaan futisperheeseen! Annetaan nyt Cerveran kertoa itsestään lisää.

Hola Miguel, kerrotko hieman futistaustastasi?

- Aloitin pelaamisen hyvin nuorena. Kun olin 8-vuotias, pyysin vanhempiani ilmoittamaan minut jalkapallokouluun. Kiinnostuin pian myös valmentamisesta, joten aloin käydä kursseilla ja koulutuksissa jo 22-vuotiaana. Analysoin omien valmentajieni toimintaa ja valmensin nuorten joukkueita, mistä opin paljon. Suoritin 26-vuotiaana Superior Grade of Football Knowledge -tutkinnon, joka vastaa tasoltaan UEFA Pro -koulutusta. Valmensin sittemmin CD Utielin jalkapalloakatemiassa, SC Requenan miesten joukkueessa, Levante UD:n akatemiassa, kunnes vuonna 2016 siirryin FC Legirus Interiin sekä Sotungin lukion valmentajaksi.    

Miten ja miksi päädyit PK-35:een?

- Sain seuralta tarjouksen, joka koski B-poikien ja miesten joukkueen valmentamista. Olin ja olen todella innoissani ideasta yrittää auttaa seuraa nousemaan takaisin ansaitsemalleen tasolle, eli miesten pääsarjaan. PK-35 haluaa kasvaa seurana, ja itse haluan kasvaa valmentajana, joten voimme kehittyä yhdessä.

Millainen on konkreettinen työnkuvasi PK-35:ssä?

- Toimin siis B-junioreissa päävalmentajana ja miehissä apuvalmentajana. Kyse on hyvin monipuolisesta työstä, sillä joukkueissamme on useita valmentajia, fysiikka- ja maalivahtikoutsit, fysioterapeutti sekä yhteinen toimintametodi. On siis tärkeää pystyä koordinoitumaan niin, että muodostamme yhtenäisen tiimin, jolla on yhteiset tavoitteet. B-juniorien avoimet tryoutit alkavat 23. lokakuuta ja miesten vastaavat 14. marraskuuta. Näiden testijaksojen jälkeen laadimme joukkueille PK-35 Metodin mukaiset harjoitussuunnitelmat. Joukkue- ja pelaajakehityksen on oltava yhteydessä toisiinsa, joten rakennamme sekä yksilölliset että kollektiiviset treeniohjelmat.

Kuinka voisit tiivistää jalkapallofilosofiasi?

- Valmentajana kahteen sanaan: taktiset jaksotukset. Jalkapallo on minulle peli, jossa joukkue on yksilön yläpuolella, ja jossa yksilöt rakentavat joukkueen. On erittäin tärkeää harjoitella niin kuin haluat joukkueesi pelaavan, joten harjoittelun on oltava riittävän yksityiskohtaista. Lisäksi on huomioitava henkiset ja inhimilliset tekijät, kuten nöyryys, luottamus, innostus ja sitoutuminen. Filosofiaani vaikuttaa hyvin vahvasti espanjalainen malli, johon yhdistyvät maailman parhaat jalkapallo-opit ja -valmentajat, kuten Hollannista Cruijff, Rijkaard ja van Gaal, Argentiinasta Pellegrini, Herrera, Simeone ja Bielsa, Portugalista Mourinho ja Villas-Boas, Italiasta Ancelotti, Sacchi ja Capello, Englannista Chapman ja Ferguson, Saksasta Heynckes ja Löw, Espanjasta Aragonés, Del Bosque, Guardiola, Emery, Benítez, Valverde, Marcelino, Quique Setién, Caparros, Vilanova sekä valmentajat, joiden kanssa olen työskennellyt, kuten Langa, Escudero ja Garcia San Juan. Heillä oli keskenään hyvin erilaisia ideoita, mutta heidän intohimonsa ja esimerkkinsä ovat tehneet meistä muista aiempaa parempia valmentajia.   

Mitkä ovat päätavoitteesi nykyisessä työssäsi?

- Miesten kanssa haluamme nousta Kakkoseen. B-junioreissa pyrin kehittämään pelaajia sekä säilyttämään myös seuraavaksi kaudeksi asemamme Suomen korkeimmalla sarjatasolla. Haluan lisäksi auttaa kaikin mahdollisin tavoin niin valmennustiimimme jäseniä kuin koko seuraamme.

Haluatko lähettää terveisiä PK-35:n koko jäsenistölle?

- Totta kai, mutta aivan ensin haluan lähettää Jukka Santalalle ja Sergio Almenaralle erityiskiitokset luottamuksesta! Ja samoin myös Juusolle, Akanille, Kimille, Ampalle ja Thomasille kaikesta avusta näinä alkupäivinäni PK-35:ssä. Lähetän lisäksi terveisiä koko punamustalle seuraperheelle: toivon, että mahdollisimman pian olemme kaikki yhdessä kannustamassa joukkueitamme. Olen varma, että kannattajien tuki auttaa alkavan kauden aikana seuraa ottamaan taas uuden askeleen eteenpäin. Yksi Yhteinen!!!  

PK-35 kiittää Miguelia haastattelusta ja toivottaa hänelle antoisaa futiskautta 2017-18! Muchas gracias Miguel, VAMOS!!!