Marie ja Emma Sloveniassa

PK-35:n Marie Mäkinen ja PK-35 Vantaan maalivahti Emma Immonen olivat maanantaina tyttöjen U17-maajoukkueen avauskokoonpanossa, kun Suomi kohtasi EM-karsintaturnauksen ensimmäisessä pelissään järjestäjämaa Slovenian.

Ottelu päättyi maalittomaan tasapeliin. Emma pelasi täydet minuutit, kun taas Marie otettiin vaihtoon 57 minuutin kohdalla. Suomen päävalmentaja Marko Saloranta myönsi olevansa erittäin pettynyt joukkueen peliesitykseen.

- Nämä ovat sellaisia matseja, jotka meidän on pystyttävä voittamaan. Ensimmäisen puoliajan alun jälkeen suorituksemme oli ihan katastrofaalinen. Toisella puoliajalla paransimme, mutta kokonaisuutena suoritus oli pettymys, Meidän on varmaan oltava ihan tyytyväisiä lopputulokseen, joka on jatkopaikan kannalta ihan hyvä, muttei tyydytä missään nimessä, Saloranta sanoi Palloliiton verkkosivuilla.

- Paljon pitää pystyä parantamaan. Emme malttaneet pallollisessa pelissä käyttää tiloja, joista olimme puhuneet. Emme nähneet vaihtoehtoja, vaan löimme palloja vaikeisiin paikkoihin. Puolustamisemme oli tosi huonoa ja passiivista. Meidän piti olla aggressiivisia ja prässätä ylhäältä, mutta avauspuoliajalla oli nolla prässiä. On tehtävä töitä, jos jalkapallo-otteluita haluaa voittaa.

Suomi kohtaa karsinnan toisessa ottelussaan torstaina Maltan sekä päätöspelissään sunnuntaina Italian. Turnauksen ykkönen ja kakkonen etenevät suoraan jatkokarsintaan, josta pääsee seitsemän maata ensi toukokuussa Liettuassa pelattavaan EM-lopputurnaukseen. Malta hävisi tiistaina Italialle vain 1-2.

- Jos me näin suoritamme, torstain pelistä ei tule helppo. Tavoitteenamme on totta kai kolme pistettä. Olemme kohdanneet tänä vuonna todella kovia joukkueita ja pelanneet niissä paremmin kuin Sloveniaa vastaan. Nyt täytyy valmentajienkin katsoa peiliin, Saloranta jatkoi.

PK-35 toivottaa Marielle, Emmalle ja koko Suomen maajoukkueelle onnistumisia tuleviin otteluihin!