Marie osui Maltaa vastaan

PK-35:n Marie Mäkinen viimeisteli torstaina tyttöjen U17-maajoukkueen (2001) kuudennen osuman, kun Suomi voitti Sloveniassa pelattavan EM-karsintaturnauksen toisessa ottelussaan Maltan komeasti maalein 8-1 (3-0).

Marie onnistui maalinteossa 72 minuutin kohdalla tultuaan kentälle vain hetkeä aiemmin. Kyseessä oli hänen ensimmäinen kosketuksensa koko pelissä. PK-35 Vantaan maalivahti Emma Immonen istui tällä kertaa koko ottelun vaihdossa.

- Meillä on laadukas pelaajaryhmä, josta kenet tahansa voi heittää kentälle. Totta kai on asioita, joita voimme vielä parantaa, mutta tulos on sen näköinen kuin sen kuuluukin olla. Otimme tärkeimmän eli selvän voiton, Suomen päävalmentaja Marko Saloranta kommentoi Palloliiton verkkosivuilla.

Suomi päätyi tiistaina turnauksen avausottelussaan 1-1-tasapeliin Sloveniaa vastaan ja kohtaa päätöspelissään sunnuntaina Italian. Lohkon ykkönen ja kakkonen etenevät suoraan jatkokarsintaan, jossa on panoksena paikka ensi toukokuussa Liettuassa pelattavaan EM-lopputurnaukseen. 

- Pelaajat tietävät, että voimme voittaa Italian. Meidän on pelattava paremmin kuin Sloveniaa vastaan. Tasomme riittää siihen, että voimme ottaa Italialta kolme pistettä ja voittaa tämän lohkon, Saloranta arvioi.

PK-35 toivottaa Marielle, Emmalle ja koko Suomen maajoukkueelle menestystä ratkaisevaan Italia-peliin!