Esittelyssä Patrick O’Shaughnessy

Entinen Veikkausliiga- ja nuorten maajoukkuepelaaja Patrick O’Shaughnessy toimii alkavalla kaudella päävalmentajana PK-35:n 2010-2011 syntyneiden poikaikäluokissa sekä Teemu Vaistilan apuna nollayseissä.

UEFA B -koulutuksen suorittaneella  ja liikuntaneuvojaksi valmistuneella Patrickilla on jo aiempaa kokemusta punamustista, sillä hän edusti kaudella 2014 pelaajana PK-35 Vantaata. Valmennuskokemusta hänelle on kertynyt kolme vuotta VJS:n 2009-2011 syntyneistä sekä yksi kausi C-junioreista.

Patrick pelasi vuosina 2012-13 MYPAssa 42 ottelua Veikkausliigassa. Hän on lisäksi edustanut Suomea yhteensä 41 kertaa U21-maajoukkueessa ja eri poikaikäluokissa sekä käynyt ulkomaisten pääsarjaseurojen testileireillä Ranskassa, Englannissa ja Skotlannissa. Vahvasta pelaajataustasta on hänelle valmentamisessa paljon hyötyä.

- Se auttaa ainakin näyttämään esimerkkiä tärkeissä perussuorituksissa, kuten syötöissä ja laukauksissa. Pelaajat saavat näin konkreettisen kuvan oikeasta tekniikasta. Tai kun näytän, miten palloa pomputellaan, he voivat alkaa harjoitella asiaa omalla ajallaan, Patrick sanoo.

- Olen oppinut urani aikana eri valmentajilta paljon sellaista, mitä jokaisen pelaajan olisi osattava. Pyrin hyödyntämään näitä tärkeimpiä asioita myös valmentajana. 

Patrick toimii PK-35:ssä ensisijaisesti päävalmentajana 2010 ja 2011 syntyneissä, mutta osallistuu lähtökohtaisesti myös kaikkiin nollaysien harjoituksiin. Vanhimman ikäluokan työnjako pelitapahtumissa sovitaan valmentajien kesken tilanteen mukaan. 

- Olen tullut seuraan tosi hyvillä mielin ja odotan jo kovasti harjoittelun alkua. Juuso Mattila on tehnyt nuorimmissa ikäluokissa erinomaista työtä, jota tukeakseni haluan nyt tarjota oman apuni ja panokseni, Helsingin yliopistossa kasvatustiedettä opiskeleva Patrick jatkaa. 

- On tärkeää, että futis on lapsille kiva ja hauska harrastus, jota ei saa ottaa liian vakavasti. Siitä on aidosti nautittava, sillä muuten pelaaja ei opi uusia asioita.

PK-35 toivottaa Patrickin lämpimästi tervetulleeksi punamustaan futisperheeseen ja toivottaa hänelle erinomaista kautta innokkaiden lasten kanssa!