Collin iski Suomen voittomaalin!

Punamustien maajoukkuepelaajia nähtiin taas kansainvälisissä otteluissa, kun U19-tytöt kohtasivat Englannin ja naisten A-maajoukkue MM-karsinnassa Israelin.

PK-35 Vantaan tehokärki Kaisa Collin, 20, viimeisteli sunnuntaina Helsingissä 39 minuutin kohdalla ottelun 1-0-voittomaalin, kun Suomi otti toisesta karsintapelistään vakuuttavan 4-0-kotivoiton. Kyseessä oli hyökkääjän toinen osuma A-maajoukkueessa.

Israel ei onnistunut ottelun missään vaiheessa aiheuttamaan Suomelle todellista uhkaa. Kotijoukkueen muut maalit tekivät Linda Sällström (2) ja Emmi Alanen. Collinin osuma oli erittäin tärkeä, sillä se vapautti Suomen pelaamista.

- Olen erittäin tyytyväinen peliimme, joka vielä parani toisella puoliajalla. Oli hienoa, että onnistuimme useasti maalinteossa, päävalmentaja Anna Signeul sanoi Huuhkaja-TV:n haastattelussa.

Aiemmin syksyllä Serbian voittanut Suomi on kahden ottelun jälkeen karsintalohkonsa kärjessä tasapisteissä Espanjan ja Itävallan kanssa. Joukkue kohtaa seuraavaksi (22.1.) Israelin vieraissa.  

PK-35:stä naisten liigajoukkueeseen Vantaan puolelle taannoin siirtynyt Mette Barck pelasi perjantaina Eerikkilässä toisen puoliajan, kun tyttöjen U-19 ikäluokka hävisi leirinsä päätteeksi huippumaaottelun Englannille maalein 1-3 (0-1). Suomen 1-1-tasoitus syntyi 68 minuutin kohdalla eli Barckin ollessa kentällä. Pelin jälkeen joukkueet ottivat yhteen vielä rangaistuspotkukilpailussa, jonka Suomi voitti 5-4.

- Englanti oli pelaajillemme varmasti kovin vastus U17-ikäluokan EM-jatkokarsintojen jälkeen. Vaikean alun jälkeen pääsimme peliin mukaan, mutta paljon on töitä vielä edessä. Pelissämme on hyviä asioita, joiden pohjalta kehitys jatkuu, tyttöjen päävalmentaja Marianne Miettinen sanoi Palloliiton verkkosivuilla.

PK-35 toivottaa punamustien kaikille maajoukkuepelaajille onnistumisia tuleviin koitoksiin!