Marie ja Emma Saksa-pelissä

PK-35:n Marie Mäkinen oli keskiviikkona tyttöjen U17-maajoukkueen (2001) avauskokoonpanossa ja pelasi 64 minuuttia, kun Suomi kohtasi Eerikkilässä leirinsä päätteeksi Euroopan rankingin ykkösmaan Saksan.

Huippulaadukas vierasjoukkue voitti ottelun maalein 4-1 (3-0). Marielle aukesi 0-0-tilanteessa erinomainen maalipaikka, muta hän ei tällä kertaa onnistunut viimeistelyssä. Suomen ainoan osuman teki 55 minuutin kohdalla Aino Vuorinen.

- Tämä oli hyvä harjoitus meille kaikille. Saksa oli vaihtanut pelitapaa ja käytti viiden pelaajan alakertaa. Pelaajamme eivät olleet koskaan kohdanneet joukkuetta, joka pelaa niin. Saimme aika hyvin viestin perille, joten pelaajat pystyivät ratkomaan tilanteita, päävalmentaja Marko Saloranta sanoo Palloliitn verkkosivuilla.

- Joukkueemme on pystynyt pelaamaan ja luomaan paikkoja kaikkia huippumaita vastaan. Nuori pelaaja olisi voinut alistua tappioasemassa, mutta meillä oli toisella jaksolla parempia tilanteita kuin mistä Saksa teki maalinsa. Kukaan ei pelännyt ja yrittänyt vain selviytyä, vaan uskalsimme pelata.

PK-35 Vantaan Emma Immonen pelasi maaottelun ensimmäisen puoliajan. Maalivahti on valittu lisäksi Palloliiton Nuorten akatemialeirille, joka järjestetään Eerikkilässä 12.-13. joulukuuta. Mukana on kahdeksantoista vuosina 1999-2001 syntynyttä tyttöpelaajaa. Leirin päätavoitteena on tukea heidän arkeaan ja antaa eväitä harjoitteluun.

- Kaikki valitut pelaajat ovat nyt loppuvuodesta olleet maajoukkueleireillä. Käymme läpi fysiikkatestien tuloksia, joiden kautta annamme vinkkejä arkeen. Tapahtumaan on yhdistetty myös maalivahtileiri. Yksilölllinen ja pelipaikkakohtainen kehitys on nyt keskiössä, akatemiatoiminnasta vastaava ja leirin päävalmentajana toimiva Pekko Söderström sanoo SPL:n sivustolla.

PK-35 toivottaa Marielle ja Emmalle erinomaista futisvuoden 2017 päätöstä!