Sanni ja Sauli Serie A:ssa

Punamustia aiemmin urallaan edustaneet Sanni Franssi, 22, ja Sauli Väisänen, 23, pelaavat nyt ensimmäistä kautta Italian pääsarjassa Serie:ssa. Kumpikin viihtyy nykyisessä työympäristössään.


Sanni Franssi

Sanni siirtyi maineikkaaseen torinolaisseuraan viime kesänä PK-35 Vantaasta. Naisten A-maajoukkuekärki oli aiemmin pelannut ulkomailla yhden kauden FC Zürichissä. Punamustissa ja Naisten Liigassa jo 17-vuotiaana debytoinut hyökkääjä vakuuttaa olevansa tyytyväinen alkukauteensa Serie A:ta johtavassa Juvessa.

- Italiassa ei pelata ihan yhtä suoraviivaista jalkapalloa kuin Sveitsissä. Olen nyt hyvässä roolissa aidolla ysipaikalla ja voin keskittyä maalintekoon. Pelaamiseni kehittyy koko ajan parempaan suuntaan, tehokkaasti maalinteossa onnistunut Franssi sanoi viime kuussa Ilta-Sanomissa: https://www.is.fi/jalkapallo/art-2000005440563.html

- Koko joukkueemme on pelillisesti samalla sivulla. Kautemme on lähtenyt hyvin käyntiin, joten odotan paljon. Meillä on hyvät mahdollisuudet menestyä.

Tästä linkistä kahden minuutin jälkeen löytyy Sannin voittomaali marraskuun kotiottelussa Veronaa vastaan:


Sauli Väisänen

Sauli Väisänen nousi syksyllä 2016 Suomen A-maajoukkueeseen ja siirtyi sarjanousija SPALiin viime heinäkuussa ruotsalaisesta AIK:sta. Vaikka hän pelasi PK-35:ssä 12-13-vuotiaana vain yhden kauden, entinen keskikenttäpelaaja ja nykyinen puolustaja kertoo punamustista jääneen hyvät muistot.

- Olen aina tykännyt italialaisesta futiksesta, joten yksi unelmani on nyt toteutunut. Täkäläinen pelitapa ja sen taktisuus sopivat minulle. En ole asettanut erityisiä tavoitteita, vaan pyrin kehittymään tietyissä pelillisissä asioissa, jotka eivät välttämättä näy tilastoissa, Serie A:ssa tähän mennessä vaihtelevasti peliaikaa saanut Väisänen sanoi viime kuussa Urheilulehdessä.

- Nyt vähän yli kaksikymppisenä oli juuri sopiva hetki muuttaa uuteen maahan ja ottaa uralla taas askel eteenpäin. Koen näinkin lyhyessä ajassa kypsyneeni ihmisenä. Olen saanut päävalmentajalta (Leonardo Semplici) hyvää palautetta ja tiedän, että myös seura on minuun tyytyväinen.

Tässä Saulin haastattelu AIK-tv:ssä juuri ennen siirtoa Italiaan:

PK-35 toivottaa Sannille ja Saulille erinomaista kauden jatkoa Italiaan!